Du bruker en gammel nettleser som ikke støttes lengre. Dette medfører at nettsider som våre, og mange andre, ikke fungerer optimalt og funksjoner uteblir. Last ned nye Edge her, eller Google chrome her

Hurtiglinker

Sikkerhetskopi

Generelt om sikkerhetskopiering

Om noe uforutsett skulle skje med datamaskinen, eller om du bytter maskin, trenger du sikkerhetskopi av dine data. Selve programmet Matrix Lønn trenger du ikke kopi av, det kan du alltid få tilgang til, for å installere på nytt. Men egne data som er lagt inn, må du ha kopier av. Denne veiviser sier hva som er nødvendig, og hvordan.

Veiledningen er laget basert på versjon 2022.2.10.

Innstillinger for automatisk sikkerhetskopiering

Innstillingene for automatisk sikkerhetskopiering finner du under Arkiv | Innstillinger, skillearket Andre innstillinger.

Felles innstillinger

De øverste valgene er felles innstillinger for alle brukere og firmaer. Opplysningene lagres i filen FellesInfo.wlg.

Sett på haken for «Aktiver automatisk sikkerhetskopiering». Dette innebærer at rutinen for automatisk sikkerhetskopiering vil bli kjørt når du avslutter lønnssystemet. Hva som skal tas sikkerhetskopi av, velger du under overskriften «Hvilket firma skal vi kopiere». Hvor ofte du ønsker sikkerhetskopi, velger du «Hvor ofte skal vi ta sikkerhetskopi».

Hvis du aktiverer «Erstatt tidligere kopi», så vil nye sikkerhetskopier overskrive tidligere sikkerhetskopier. Dersom du ikke setter på hake her, så vil du få nye sikkerhetskopier hver gang rutinen kjøres. I siste tilfelle betyr det at du beholder alle versjoner av sikkerhetskopiene. Dette tar mer diskplass, men du har da mulighet til å hente en hvilken som helst av sikkerhetskopiene som er tatt.

Brukerinnstillinger

Du kan velge en filsti for sikkerhetskopiene. Denne innstillingen gjelder for deg som bruker. Opplysningene lagres i filen Brukerinnstillinger.ini. Vi anbefaler at filstien du velger er på en annen harddisk enn der du kjører programmet. Om du har Dropbox eller OneDrive, så vil det være en kjempefin plassering for sikkerhetskopier, for da får du automatisk lagret dataene i skyen om noe skulle gå galt.

Når du avslutter lønnssystemet, så kan du få en melding som sier hva som er sikkerhetskopiert. Om du ikke ønsker denne meldingen, så kan du ta vekk haken «Vis når sikkerhetskopi er tatt».

Denne meldingen kan du slippe å se om du ikke ønsker den. Ta vekk haken ved «Vis når sikkerhetskopi er tatt».