Feilkode 91 » Object variable or With block variable not set» er i utgangspunktet en relativt uspesifisert feilmelding.

Denne feilmeldingen er det Visual basic som sender, og den indikerer at noe mangler. Det kan være at noe feiler i klientdatabasen, eller at det er noe galt med fellesdatabasene som systemet benytter. Det kan være rettighetsproblemer, eller at filer, programtillegg eller mapper mangler. Rett og slett er «feilmelding 91» alene så uspesifisert at den i seg selv ikke gir oss nok informasjon til å kunne finne hjelpen.

Vi har innført feilhåndtering, og gjennom 2020 forbedrer vi disse tilbakemeldingene i systemet, slik at vi vet mer presist hvor feilen oppstår og hva som er løsningen på problemet.

For at vi skal hjelpe deg med en «error 91-feil», så ber vi deg informere om når presist feilen oppstår.

Mulig quick fix: Last ned fellesdatabaser på nytt

Ved installasjon av Matrix Lønn, og ved oppdateringer, så legges det inn disse tre databasene i mappen C:\Brukere\Felles dokumenter\Hogia\HogiaLønn:

EDAG(XXXX).WLG
Fellesdata(xxxx).WLG
GrunnRegister(xxxx).WLG

Forsøk å slette disse tre filene som gjelder inneværende år. Deretter kan du kjøre en ny programoppdatering av Matrix Lønn.

Mulig quick fix 2: Kjør Matrix Lønn som administrator

Forsøk å høyreklikke på Matrix Lønn-ikonet på skrivebordet og velg «Kjør som administrator». Dersom du ikke får feilmeldingen når du kjører i administratormodus, så er feilen knyttet til rettigheter på en eller annen måte.

Saken ikke løst?

Send skjermbilde av feilmeldingen over til oss sammen med en tekst om når dette oppstår. Fint om du også kan informere hvorvidt feilen oppstår på flere klienter og flere år, eller om det bare gjelder en konkret database.

Tags: