Kjøre Matrix-programmene på Mac

Parallells desktop gjør det mulig for deg å kjøre Matrix via Mac.

Matrix-programmene for faktura, regnskap og lønn er laget for Windows. Har du en Mac, så finnes det likevel muligheter til å kjøre Matrix på datamaskinen din.

Både Windows og MacOS på Mac-en

Du kan installere et program som lar deg kjøre Windows som et virtuelt operativsystem på din Mac. Markedslederen på dette er Parallels desktop, men det finnes også alternative løsninger som Oracle VirtualBox og VMWare Fusion.

Last ned og installer Parallels Desktop på din Mac. Åpne Parallels Desktop og velg å installere Windows. Følg veiviseren for å fullføre installasjonen.

Skjermdump hentet fra Parallels.com

Når Windows er installert, kan du åpne det ved å starte Parallels Desktop og velge Windows fra listen over tilgjengelige virtuelle maskiner. Du kan bruke Windows som du ville gjort på en PC, og du kan enkelt bytte mellom Windows og macOS ved å bruke Parallels Desktop.

Merk at du må ha en gyldig lisens for Windows for å kunne installere og bruke det på din Mac via Parallels.

Gratis alternativ: BootCamp

I ditt MacOS er det mulig å opprette en en partisjon (del av harddisken) som du vil ha til Windows. Deretter kan du installere Windows på denne partisjonen. Ved oppstart av Mac-en din, kan du da velge om du vil kjøre datamaskinen som Mac eller som Windows. Så, mens Bootcamp lar deg installere og velge mellom forskjellige operativsystem ved oppstart, lar Parallels Desktop deg kjøre flere operativsystem samtidig uten å måtte starte opp datamaskinen på nytt hver gang.

BootCamp er gratis, men også for dette alternativet må du ha en gyldig lisens for Windows.

La Windows være sjefen over skjerminnstillingene

Dersom du kjører Matrix-program via Parallels Desktop, så bør du i Control Center stille inn at Windows skal styre skjerminnstillingene. Dette er viktig for å unngå mulige feil proporsjoner på knapper og menyvalg i programmene.

Sett Windows til å styre skjerminnstillingene i Parallels desktop.