Innstillinger for faktura

Alle typer blanketter i Matrix faktura har mange mulige innstillinger. Her vil vi kjapt nevne noen innstillinger som kan være greit å kjenne til.

Blanketter

Blanketter i Matrix for både faktura- og regnskap finner du under Vedlikehold -> Innstillinger -> Faktura og så skillearket Blanketter.

Du kan endre på innstillingene til absolutt alle type blanketter, her har du listen ovenfor alle blanketter i Matrix.

• Faktura
  • Tilbud
  • Ordrebekreftelse
  • Følgeseddel
  • Kvittering for kontantsalg
  • Kreditnota / Avregning
  • Purring
  • Betalingshefte
  • Rentenota
  • Pakkeseddel

Alle disse blankettypene er veldig like når det kommer til innstillingene. Du kan gjøre mange forskjellige endringer på blankettene i Matrix.

For eksempel, så kan hende du vil at faktura blanketten skal ha en annen bunntekst enn purring blanketten, eller tilbudet skal ha en annen fast tekst, dette her er fult og helt opp til deg.

Blankettinnstillinger

Tekster i bunnfelt

Tekster i bunnfeltet vises i bunnen av blanketten. Som oftest så har man navn, adresse og sted til bedriften din, samtidig hvis man mottar betalinger fra utlandet så har man gjerne BIC/SWIFT og IBAN her nede.

NB: Hvis du bruker girodel på din faktura så kommer ikke bunntekster med.

Marger

Girodel

Det finnes mange forskjellige type giroblanketter, den mest populære er nok fellesgiro med kvittering stripe men vi har støtte for:

• Fellesgiro uten kvittering
  • Fellesgiro med kvittering stripe
  • Fellesgiro med kvittering til høyre
  • Fellesgiro med medlemskort

Velger du fellesgiro med medlemskort så blir hake-boksen under øreavrundingen erstattet med en knapp for egene innstillinger for medlemskortet.

Utskrift av eget firmanavn

Skriv ut eget firmanavn

Ferdigtrykt

Du kan velge om det skal være ferdigtrykt informasjon om ditt firma i venstre hjørnet av fakturaen, eller ikke. Dette kan også bli erstattet med kundens navn, eller logo.

Logo

Det er viktig at logoen er en JPG-fil. Logoen bør også lagres i klient mappen til firmaet ditt så den kan fint bli lokalisert om det skulle være noe bytting av PC eller flytting av Matrix.

Logoen skaleres automatisk innefor et felt på 80 x 25 mm, men du har også mulighet til å stille på dette om du tenker at den skal skaleres ned, eller opp, dette her er helt opp til deg.

Innenfor logo innstillingene finner du også eksempler som viser deg hvordan ting kan se ut.

Oppsett av toppfeltet

Diverse

Skriv ut varenummer

Du kan velge om varenummeret skal vises på fakturaen du sender, eller ikke. Bruker du ikke varenummer så er det ikke vits at denne er aktivert.

Skriv ut * og tekst om momsfritak

Når du fakturerer avgiftsfritt på en vare eller på hele fakturaen så vises en stjerne(*) på varen(ne), og i fakturaen så står det, “*=Fri for MVA” som det vises nedenfor.

Her kan du se at vare nummer 2 har en stjerne siden denne varen ikke skal ha MVA. Hvis du vil at ingenting skal vises så er det bare å huke vekk denne. Da vil den se slik ut:

Inntrykk på kundens navn/adr

Prikking etter varenavn

Øreavrunding

Øreavrunding er noe veldig mange kunder i Matrix bruker, vi har støtte for:

• Ingen avrunding
  • Kutt vekk ører
  • Ned til nærmeste 50-øre
  • Opp eller ned til nærmeste 50-øre
  • Opp eller ned til nærmeste krone.

På det bildet nedenfor så kan du se at summen blir 4.520,16kr, men summen å betale nederst til venstre blir rundet ned til 4.520,00kr. Dette skyldes fordi vi har satt på “Opp eller ned til nærmeste krone”.

Fast Tekst

Den faste teksten kommer i bunnen, men over “Tekster i bunnfelt.” Se bilde under.

Utskrift