Hvordan bilagsføre en større innbetaling med flere fakturaer til kunde?

Eksempel:
En kunde, som har betalt inn kr 45000,- som består av 3 fakturaer. Hvordan bilagsfører jeg dette? Er 3 fakturaer en på 10000 og to på 17500
Om jeg velger inb. faktura i bilagsvinduet, og velget en faktura, for så en annen, så blir den første ikke tatt med.
Hva med om jeg har en case hvor kunden bare har delbetalt det hele? Kan jo raskt skje, så hva om innbetalingen hadde vært bare 40000,-?

Dersom innbetalingen overstiger en faktura, så anbefaler vi at du går inn på knappen Bilag i knapperaden og fører innbetalingen som et manuelt bilag. Føres debet bank kr 45000 og kredit kundefordring kr 45000. Siden beløpet stemmer med totalt utestående, så kan du krysse de åpne postene.

Dersom betalingen ikke dekker alle fakturaene, så anbefaler vi å ikke krysse de åpne postene. Skriv inn det betalte beløpet og bokfør.

For å rette utestående i fakturaoversikten, kan du fjerne de fakturaene som er å anse som helt betalt ved å merke faktura og trykke Delete-tast og ok.

og den ene fakturaen som anses som delbetalt, så kan du trykke på knappen Just og registrere inn det delbetalte beløpet.

Da vil fakturaoversikten vise beløpet i «med mva»-kolonnen som fortsatt er ubetalt: