Bruk av egen bil i arbeid

Når ansatte bruker egen bil i jobb.

Når ansatte bruker egen bil i tjeneste for arbeidsgiver, er det vanlig å få betalt bilgodtgjørelse. Andre begreper som brukes ved utgiftsdekning når ansatte har brukt egen bil er kilometergodtgjørelse og kjøregodtgjørelse.

Skattefri kilometergodtgjørelse ved bruk av privat bil er i 2020

3,50 kroner per kilometer – uansett kjørelengde*.

Skattefri sats gjelder også ved bruk av elbil og for arbeidstakere med arbeidssted Tromsø. Satsen gjelder også for reiser utenlands.

Statens sats for kjøregodtgjørelse” som du finner i Statens reiseregulativ er 4,03 kroner per kilometer. Differansen mellom de to satsene betyr i praksis at du skatter av de siste 53 ørene du får betalt per kilometer.

Skattepliktige overskudd ved utbetaling av statens sats i 2020

Statens satsSkattefri satsSkattepliktig overskudd
Kilometergodtgjørelse ved bruk av egen bilKr 4,03 pr kmKr 3,50 pr kmKr 0,53 pr km
Tillegg for arbeidstakere som fyller drivstoff et sted hvor bomavgiften er inkludert i prisen (Tromsø)Kr 0,10 pr kmKr 0,00 pr kmKr 0,10 pr km

Her kan du i Matrixlønn f.eks bruke

lønnsart 710 Skattefri bilgodtgjørelse høy sats og endre beløpet til 3,50

Lønnsart 711 Skattepl. bilgodtgjørelse høy sats og endre beløpet til 0,53