Du bruker en gammel nettleser som ikke støttes lengre. Dette medfører at nettsider som våre, og mange andre, ikke fungerer optimalt og funksjoner uteblir. Last ned nye Edge her, eller Google chrome her

Hurtiglinker

Hvordan sette opp Matrix for betaling via Vipps, Paypal el.l

Hvis du skriver fakturaen i Matrix, så anbefaler vi at du lager en vare i Matrix som settes opp som vist under eksemplet er Paypal:

Hvis du skal ta i mot betaling via Paypal:

Gjør følgende innstillinger i Matrix:

1) Opprett en vare med varenummer PAYPAL, eller Vipps, i ditt vareregister i Matrix.

2) Lag en konto i regnskapet på f.eks. konto 1590 som du kan kalle «Paypal». Angi konto 1590 under «Postering av salg i regnskap», og momskoden «0% Ikke på avgiftsoppgaven, Mk0». Slik som dette:

Dermed kan du skrive fakturaen som vanlig og avslutte fakturaen med varenummer «paypal» og betalte beløp i minus. Da får kunden en faktura som viser null kroner å betale, men moms blir riktig håndtert.

Når denne fakturaen bokføres, vil den bli bokført for eksempel debet 1590 / kredit 3000 mk 3.

Når du overfører penger fra Paypal, eller Vipps-kontoen, til driftskontoen din, så bokfører du det debet 1920 bank / kredit 1590. Gebyrene for bruk av Paypal/Vipps anbefaler vi at du bokfører med en sum per måned. Det skal være mulig å hente ut samlet gebyr for en måned i kontrollpanelet ditt på paypal.com. Gebyr kan bokføres debet 7770 bankgebyrer / kredit 1590 Paypal.