Trekk for varesalg til ansatte

Ansatte skal trekkes for kjøp av virksomhetens ordinære salgsvarer. Hvordan skal dette registreres?

Dersom du ønsker å trekke ansatte for kjøp av varer i nettolønn, så kan du kopiere lønnsart 950 Trekk tilfeldige forskudd, og for eksempel gi den et nytt lønnsartnummer . Du velger selv på lønnsarten hvilken konto du ønsker å styre dette mot i regnskapsbilaget. NB: Husk å sjekke at du trekker beløpet – og ikke legger til beløpet.

Lønnssystemet håndterer ikke merverdiavgift, så bruk bruttobeløpene. Når du bokfører i regnskapssystemet, så må du sjekke at det brukes mva-kode 3, eller hva ditt regnskapssystem benytter for utgående merverdiavgift høy sats.

Vi gjør oppmerksom på at merverdiavgifts- og skatteregler som inntreffer dersom det gis personalrabatter som er større enn hva kundene kan få kjøpt varene for.