Innhold

Installasjon på server –

Veiledning og ressursbank for serverinstallasjoner.

Introduksjon

Systemkrav

Matrix lønn kan kjøres under visse systemkrav. Dersom disse kravene ikke innfris, så kan det gi konsekvenser for kjøringen av systemet. Nedenfor lister vi opp kjente systemkrav.

Kravspesifikasjon

• Matrix Lønn kan kjøres under Windows 10. Det er også mange kunder som benytter Windows 7 og Windows 8, og det ser ut til å stort sett fungere greit.
  • Dersom man har installert Microsoft Office, så må denne være installert for 32-bits operativsystem. MS Office 64 bit vil medføre feil.
  • Denne listen er ikke utfyllende

Oversikt over filer og mapper i Matrix Lønn

Last ned dette Word-dokumentet:

Filer og mapper i Matrix Lønn (Word)

Diagnostiseringsprogram

Vi har laget et diagnoseprogram som bruker kan laste ned og kjøre. Også administrator kan kjøre dette om ønskelig, og man kan bruke resultatene til å sammenligne rettigheter og mer. Send gjerne hele diagnoseresultatet over til Matrix support dersom vi skal bistå.

Du finner diagnoseverktøyet i programmet, under Hjelp | Systemdiagnose. Eller som ekstern fil:

Filstier i Matrix kan overstyres

Matrix Lønn benytter Windows API for å generere filstiene som programmet benytter seg av. I programmappen finner du filen MatrixLønnSettings.ini. Den filen kan du som er systemadministrator endre, slik at du selv overstyrer Windows sine standard filstier. Eksempelvis kan dette være aktuelt hvis filserver benyttes. Du kan også benytte dette for spesielt oppsett på vanlige lokale pc-er om ønskelig. Legg merke til at skipsettings må settes til false for at filen skal benyttes, og version må økes med et heltall for å overstyres på brukerne.

Overstyre filstier i Windows API

Matrix Lønn benytter seg av standard filstier i Window. Administratorer og andre programmer kan ha tvunget gjennom endringer i dette API-et, slik at filstiene til programmappe, roaming og dokumenter er et annet sted enn hva Windows API sier at mappene er. Om du har noen filstier utenom «normalen», så kan du aktivere en innstillingsfil som ligger i programmappen til Matrix Lønn som heter MatrixLønnSettings.ini. Sett «skipsettings=true». Øke «version» med et heltall, slik at versjonen blir lagt ut til brukerne. Du kan så endre linjene «AppPath, MyRoamingPath og MyDocumentPath slik at de peker mot gyldige filstier.

Spesielt dersom systemet ikke kan benytte kortversjoner av filstier

De brukerne som anvender UNC-filstier til «Myroamingpath» og «MyDocumentPath» vil få problemer med standard innstillinger i Matrix Lønn. Derfor har vi laget filen Force.bin, som systemadministrator kan lagre i programmappen. Når Force.bin ligger i programmappen, så benyttes aldri forkortede filstier. I stedet benyttes fulle filstier. Legg merke til at maks antall karakterer i filstiene kan da være 256 karakterer, inkludert databasens navn.

Vi vil gjerne høre hva du mener om denne artikkelen.

0 Kommentarer
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer