Brukermeny

Registrering av bilag betalt fra annen konto

0
0

Jeg driver enkeltpersonforetak. Hvilket kontonumer skal brukes når jeg har kjøpt noe til bedriften, men betalt med kort eller kontant fra min private konto (ikke firma kontoen)?

Jeg skal sikkert bruke 2060. Men jeg har brukt 2050 annen egenkapital. blir det feil? Ser at den kontoen øker, hva vil det ha å si for skatt og andre ting som eventuelt blir feil?

Hvis det er feil å bruke 2050, hva gjør jeg da med alle bilagene jeg har registrert feil? (i år i fjor og forfjor). Dette er nok en feil som er gjort fra dag en, hvis det er feil da.

  • You must to post comments
0
0

Vi anbefaler deg å bruke konto 2060 privatkonto eller du kan lage egne kontoer 2061 innskutte midler, 2062 private telefonkostnader osv. Hensikten med å skille dette er at du underveis kan spesifisere årets innskudd eller uttak, noe som skal føres inn på næringsoppgaven ved innleveringen av selvangivelsen din.

Når du begynner det nye året, så bør tallene fra konto 2060 og de øvrige egenkapitalkontoene flyttes over til konto 2050, slik at egenkapitalkontoene starter med blanke ark hvert år. Les om det her: http://hjelp.matrix.no/questions/question/hvordan-nullstiller-jeg-egenkapitalkontoene-ved-overgang-til-nytt-ar

I ditt tilfelle er det ikke nødvendig å nulle ut inngående saldoer, hvis eneste egenkapitalsaldo er på konto 2050.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.