Brukermeny

Mva-oppgaven ble skrevet ut for tidlig

0
0

Jeg har skrevet ut en omsetningsoppgave (momsoppgave) for tidlig. Kan jeg oppheve det?

 • You must to post comments
0
0

I utgangspunktet kan man ikke skrive en ny omsetningsoppgave. Men det finnes noen unntak.

Nulloppgave

Du kan slette siste omsetningsoppgave hvis det har blitt kjørt ut en nulloppgave. Stå i hovedbildet og trykk O. Dersom det er skrevet nulloppgaver på flere terminer, slettes en og en omsetningsoppgave av gangen.

Valgt periodefritt regnskap

Dersom du ikke har hake ved ved “Regnskapet skal føres periode for periode” under Vedlikehold | Innstillinger | Regnskap, så kan du regnskapsføre nye bilag på tidligere terminer. Det gjør at du kan skrive ut korreksjonsoppgave. Du vil riktignok få et varsel ved hvert bilag som sier at omsetningsoppgaven er skrevet ut for terminen. Når du har bokført ferdig på terminen, så kan du ved utskrift av omsetningsoppgaven huke av for at du skal vise/skrive ut korrigert omsetningsoppgave.

 

  • Guest
  • 5 år ago
  Hva foreslår dere at man gjør dersom man har glemt å bokføre et par fakturaer,og oppdager dette etter at periode er lukket og mva innsendt?
 • support@matrix.no
  Når du sier "periode er lukket", så regner vi med at du har skrevet ut posteringsjournal for månedene som inngår i regnskapsperioden. Når posteringsjournal er skrevet ut, så er det ingen mulighet til å bokføre noe mer på opprinnelig mva-periode. De fleste av våre kunder velger derfor ikke å skrive ut posteringsjournalen, men bare momsoppgaven. Det er unntak bare for desember, som ikke vil bli lukket før året avsluttes. Du må bokføre fakturaene på den nye perioden. Deretter må du gjøre en vurdering om feilen ved forrige momsoppgave er så vesentlig at opprinnelig oppgave må endres manuelt ved innsending av korrigert momsoppgave til Altinn. Hvis feilen gjelder småbeløp og går i din disfavør, så skal det i våre øyne være et voksent beløp før man justerer forrige momsoppgave.
 • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.