Brukermeny

Merverdiavgiftsberegning før registrering i mva-registeret

0
0

Jeg skal hjelpe en klient til å bruke Matrix til litt mer enn fakturering. Hun kan jo tjene 50 000 kr før hun skal begynne å legge på mva, men hun har lagt på mva fra første faktura. Dette må vi gjøre om, er den eneste muligheten å kreditere alle fakturaene og begynne på nytt? Er kun et bilag som er registert på leverandører.

Når hun da når 50 000 kr, så skal hun kunne gå inn å huke av for MVA?

  • Jeanette Østvold asked 4 år ago
  • last edited 4 år ago
  • You must to post comments
0
0

Det absolutt riktige å gjøre, er å fakturere først uten moms. Så momsregistrere seg når man passerer momsgrensen, og deretter etterfakturere momsen for den fakturaen som gjør at du bikker momsgrensen. Straks du har passert momsgrensen, så bør dere sende inn søknaden om registrering i merverdiavgiftsregisteret. Strengt tatt har dere ikke lov til å skrive flere fakturaer med moms før registreringen er godkjent. Det er også en mulighet for å sende søknaden om momsregistrering allerede tre uker før tidspunktet hvor du forventer å passere momsgrensen, hvis dette er svært sannsynlig. Dette må begrunnes godt i søknaden.

Hva dere nå gjør, avhenger av hvor lenge/mye det er til hun passerer momsgrensen eks mva. Hvis det er like før, så ville jeg anbefalt å fakturere med moms fortsatt, og selvsagt ta med alle salgene i 25% utgående mva på første ordinære momsoppgave.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.