Brukermeny

Lagres passord for bruker sikkert i hjelp.matrix.no

0
0

Lagres brukernavn/passord for oss brukere sikkert på denne nettsida http://hjelp.matrix.no?

Hvis http brukes i stedet for https, så er jo all overføring av data fra nettleser til server hjelp.matrix.no eksponert slik at brukernavn/passord kan sniffes i transmisjonen?

Hvis felt som lagrer passord ikke er kryptert, så kan uønsket innbrudd i databasen eksponere brukernes passord, slik det er skjedd i mange systemer verden rundt i nylig tid (selv for tilsynelatende sikre systemer). Med å maskere passord, så avsløres kun “like” passord og ikke innholdedt i passordet i seg selv.

 • You must to post comments
0
0

Takk for informasjonen. Vi har nok ikke vært nøye nok med sikkerheten her da. Vi skal virkelig ta tak i dette så snart vi har anledning.

Inntil videre anbefaler vi våre kunder til enten å registrere spørsmål som gjest (da trenger man ikke logge inn), eller bruke et passord som er unikt for denne supportsiden.

 • taa
  Bra! Et tilleggsspørsmål: Når jeg logger meg inn på hjelp.matrix.no, hvor finner jeg mine egne innsendte spørsmål og tilhørende svar? For å komme hit gikk jeg via e-posten som automatisk blei sendt til meg, men av og til vil jeg jo bare logge inn sjøl for å følge opp ev. manglende svar eller utdype med mer informasjon. Dessuten: Ser alle hva jeg har spurt om åpent eller er det kun temaer dere publisere som vises til alle? Hvis det er slik at mine meldte feil vises til alle, så bør dere ha en tydelig markering av at informasjon som meldes vises åpent (slik at jeg da ikke skriver detaljert/personinfo som jeg ikke ønsker å dele). I utgangspunktet når man melder feil til en helpdesk så er jo informasjonen personlig og ikke til å dele med alle andre (med mindre at deling er greia og går klart frem når man melder feil).
 • support@matrix.no
  Vi har ikke forsket ut alt vedrørende denne løsningen. Startet med den i sommer, med hovedfokus på å bygge opp en bank av spørsmål og svar pluss veiledninger. "Min side" burde åpenbart hatt et par valg for "se mine tidligere spørsmål" og "mine favoritter" eller noe sånt. Alle spørsmål og svar er åpent på nett for alle, men vi modererer/tilpasser spørsmålene slik at sensitiv info fjernes. Spørsmålstillers navn vises ikke offentlig. Hjelp.matrix.no er altså ment å være en spørsmål og svar-bank mer enn en-til-en-løsning. Bruk gjerne e-post support@matrix.no for spørsmål for direkte feilmeldinger etc. som ikke har almenn interesse.
 • support@matrix.no
  Ser forresten at du kan se alle dine spørsmål og svar ved å gå til http://hjelp.matrix.no/questions/users/BRUKERNAVN. Bytt ut "brukernavn" med ditt eget brukernavn.
 • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.