Brukermeny

Kontantkvitteringer i Matrix

0
0

Behøver jeg å registrere salgsbilaget under “Bilag” eller er det nok å registrere kontantkvitteringen og så trykke på bokføringsknappen?

Kan man angre etter å ha trykket på bokføringsknappen, og slette eller gjøre endringer? Hvor er kvitteringen til kunden? Er det meningen at kunden skal få kvittering men å ta utskrift av kontantkvitteringen i Matrix (det er litt tungvint), eller er det mer vanlig å gi lappen fra betalingsterminalen?

Må man fylle ut en egen kontantkvittering for hver varesalg gruppe? La oss si at jeg har gitt en behandling men også har solgt varer. Må jeg fylle ut to kontantkvitteringer?

  • You must to post comments
0
0

Kontantkvitteringer bokføres på lik linje med utgående fakturaer, altså ved at du står i fakturabildet og trykker på bokføringsknappen. Du kan angre bokføringen, siden alle bilag kan endres helt frem til perioden avsluttes eller momsoppgaven skrives ut. Kunden skal ha kontantkvitteringen som du skriver ut fra fakturabildet ved å trykke på printknappen. I tillegg skal kunden ha lappen fra betalingsterminalen.

Registrer alle varer og tjenester på en og samme kontantkvittering. Hvis du bruker vareregisteret, så angir du de enkelte varenumrene på hver sine linjer. Hvis du ikke bruker vareregisteret, så kan du klikke på mva-kolonnen for å endre mva-satsen. Du kan høyreklikke for å spesifisere regnskapskontoen, som vist på bildet nederst, hvis du ikke har gjort dette allerede i vareregisteret.

Det er altså ikke noen hensikt å skrive ut to kontantkvitteringer.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.