Brukermeny

Hva er kravet til spesifisert faktura på varekjøp?

0
0

Jeg har egentlig ikke et varelager, fordi jeg har kontor sammen med en som har en liten “butikk” med kosttilskudd på kontoret. Jeg kan selge kosttilskudd fra butikken med fortjeneste. Dermed har jeg ikke noe varelager, fordi innkjøp og salg skjer på samme tid.   Jeg fører opp “vareuttak” på en lapp, og blir fakturert for det jeg tar ut av butikken i ettertid. Bør fakturaen spesifisere hvilket kosttilskudd det gjelder og innkjøpspris på hvert kosttilskudd. Må han legge til moms på dette salget til meg? (Han er momspliktig). Jeg slår jo inn salg av tjeneste og produkt i ett. Hvordan føre alt dette med kjøp og salg av kosttilskuddene?

  • You must to post comments
0
0

En faktura skal tydelig angi hva som er solgt. Hvor presist dette må angis, er nok noe uklart. For eksempel vil det ikke være tilstrekkelig å skrive “varer” eller “arbeid” som eneste tekst på en faktura eller kontantkvittering. Man skal få med seg arbeidets/varens art, tidspunkt for levering mv. Men hvis du har skrevet ned uttaket på en lapp, så kan denne lappen være vedlegg til fakturaen du mottar fra din kollega. På selve fakturaen kan det stå f.eks. “Kosttilskudd i hht. vedlagte pakkseddel”. Både selger og kjøper må ta vare på lappen/pakkseddelen, gjerne ved å feste den til fakturaen.

Så lenge varene han selger er momspliktige og han i tillegg er momsregistrert, så må han selge med moms til deg.

Du skal bokføre varekjøpet med debet konto 4300, momskode 0 siden du ikke er momsregistrert. Inntekten bokføres for eksempel kredit konto 3210 (kan kalles “Salg avgiftspl. varer, under momsgrensen”) og bruke momskode 0.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.