Brukermeny

Flytte Matrix til ny PC og Dropbox

0
0

Vi benytter i dag Matrix til sine regnskaper. Systemet er derfor lastet ned og benyttet på min bærbare PC. Imidlertid har jeg nå byttet til ny stasjonær PC og ønsker Matrix/dataene overført til denne. Hvordan skal dette gjøres? Jeg kjører regnskapet for menigheten pluss flere underavdelinger.

Leste også om at programmet kunne lagres i Dropbox og slik gjøres tilgjengelig for flere som oppslag.
Hva skal til for å gjøre det?

Jeg har i dag gratisversjon av Dropbox på min bærbare PC, men ikke lastet den ned til den nye stasjonære. Fikk selvfølgelig feilmelding når jeg prøvde å opprette p.g.a. allerede benyttet e-post adresse.

  • You must to post comments
0
0

Se gjerne også her for tips og bruk av Matrix i Dropbox
http://hjelp.matrix.no/kjoreregler-og-tips-for-matrix-i-dropbox/

  • You must to post comments
0
0

Da kan du kopiere hele mappen Matrix Rs over til din Dropbox-mappe på den bærbare pc-en. Hvis du har installert Dropbox på pc-en, så finner du mappen som regel under C:\brukere\navnetditt\Dropbox. Fjern snarvei(ene) til Matrix som du sikkert har på skrivebordet, startknappen og kanskje også på oppgavelinjen, slik at du ikke risikerer å gå inn i feil Matrix. Når du har flyttet Matrix til Dropbox, finn filen Rs.exe i mappen Matrix Rs. Høyreklikk og velg Send til – skrivebord.

Så er det bare å vente litt til Dropbox er ferdig synkronisert. Du kan nå installere Dropbox på den nye datamaskinen (http://www.dropbox.com – velg last ned app). Skriv inn e-post og passord (altså IKKE velg registrer deg, da du allerede har en brukerkonto), og vent til synkronisering er fullført. Dette kan ta lang tid hvis du har mye data i din Dropbox. Når synkroniseringen er fullført, vil du se Dropbox-symbolet nede til høyre på pc-en med en grønn hake for at synk er fullført.

Du kan nå lage snarvei på skrivebordet på samme måte som beskrevet over.

Hvis du ønsker å dele Matrix med flere, så kan du høyreklikke på mappen Matrix Rs og velg Del denne mappen. Mulig du må verifisere at du er deg via en e-postbekreftelse, men deretter kan du skrive inn e-postadressene til dem du vil dele Matrix med. De må så opprette en Dropbox-konto og akseptere invitasjonen. Deretter «detter» dataene ned på deres datamaskiner, og de kan også lage sin snarvei til programfilen.

Alle må være obs på at det er helt avgjørende for stabiliteten i systemet at man har grønn hake på Dropbox-symbolet før man går inn i programmet.

  • You must to post comments
Showing 2 results
Your Answer

Please first to submit.