Brukermeny

Faktura for Mat/ Drikke

0
0

Jeg har et problem med bokføring av faktura for mat og drikke.

Jeg er eier av AS og driver med elektroarbeid. Jeg har kjøpt Red Bull for meg selv når jeg var på jobben. Jeg betalte med bedriftskort. Hvordan bør jeg bokføre denne faktura? Kan jeg kreve MVA tilbake på den? Må jeg spesifisere noe spesielt på faktura?

Jeg håper at noen kan hjelpe meg. Jeg er litt usikker hvordan det funker med mat og drikke på jobben. Kan noen forklare meg hvordan bokfører mam såne kostnader? Er det noen grense på hvor mye jeg kan kjøpe?

Takk for hjelp og alle kommentarer!

  • You must to post comments
0
0

For å ta det enkleste først, det er ingen fradragsrett i merverdiavgift for kjøp av mat og drikke som ikke videreselges.

Litt vanskeligere er den skattemessige håndteringen. I utgangspunktet er alle fordeler vunnet ved arbeidet skattepliktig for den som nyter godt av fordelen. Men “rimelige velferdstiltak” er ikke skattepliktig. Hensikten er at slike tiltak gir en sosial verdi for virksomheten. Under denne paraplyen kan man kreve skattefradrag for kostnader til kaffe, te, frukt m.v., men da under forutsetning av at det er snakk om en fysisk kantine. Hvis man er bare en ansatt i firmaet, så er det neppe riktig å kunne dekke seg under at kostnaden er “rimelig velferdstiltak”, siden det ikke medfører sosialisering likevel.

Det finnes flere knagger å henge fradraget på likevel. Både kjøp av overtidsmat og drikke gir rett til skattefradrag, og det samme gjør også diettkostnader ved reise, og utgifter til møter – dog med visse romslige beløpsbegrensninger.

Jeg vil mene at du ikke kan trekke i fra kostnader til mat og drikke når du er ute på oppdrag hos kunde når det ikke er snakk om overnatting eller overtid. Det betyr at du ikke bør la firmaet ditt betale for dette, for da må du i så fall lønnsinnberettes for beløpene.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.