Brukermeny

Eksportere saldobalanse til årsoppgjørssystem (Total årsoppgjør)

0
0

Ser ikke ut som om jeg klarer å føre over til Total årsoppgjør fra Matrix

Hva gjør jeg feil, får ingen feilmelding, men kan se ut som filer ikke går ut Er det noe jeg må avslutte først?

  • You must to post comments
0
0

Først av alt, det er ikke noe som skal avsluttes i Matrix først. Tvert i mot, faktisk. Når du er ferdig i årsoppgjørssystemet så vil du kunne hente ut en posteringsliste med de systemposteringene som årsoppgjørssystemet har foretatt. Dette er normalt posteringer i forbindelse med avskrivninger, skatt og resultatdisponering. Når du er ferdig i årsoppgjørssystemet, så skal du deretter bokføre disse posteringene i Matrix igjen, og du må påse at saldobalansen i Matrix er lik kontospesifisert årsregnskap fra årsoppgjørssystemet før du endelig går for årsavslutning i Matrix.

Slik eksporterer du saldobalansen fra Matrix til årsoppgjørssystemet:
Når saldobalansen er klar til årsoppgjør, gå til Vedlikehold | Eksporter | Til årsavslutningsprogram. Velg ditt årsoppgjørsprogram i listen, i ditt tilfelle Total. Bestem deretter hvor du ønsker å lagre filen ved å trykke på “Bla gjennom”. For eksempel lagre til C:\Temp\Total.txt. Trykk deretter på knappen “Til fil”. Dermed er saldobalansen blitt eksportert til filen Total.txt på det stedet hvor du har angitt.

Gå deretter til menyvalget for import av saldobalanse inn i årsoppgjørssystemet. I Total årsoppgjør finner du dette under fanen Saldobalanse, knappen Importer:

Velg “System med ordinær filbasert saldobalanse-import” og huk av for “Matrix”. Trykk Neste:

Trykk på Bla igjennom, og finn filen du laget i Matrix:

Trykk deretter “Neste” på et par skjermbilder til, og saldobalansen er deretter importert og klar for bearbeiding i Total årsoppgjør.

Denne importen fra Matrix kan gjøres flere ganger, hvis du oppdager noe feil i saldobalansen som du ønsker å rette.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.