Brukermeny

Alle filer er blitt sperret av et e-postvirus fra "Posten" eller "Postnord"

0
0

Alle filer på min datamaskin har blitt infisert av virus, ved at samtlige filer har fått endret filetternavn og i tillegg er blitt kryptert. Alt er rett og slett kapret av personer som nå krever betaling av meg for å at de igjen vil åpne filene.

Jeg fikk en e-post fra det jeg trodde var Posten, hvor de sa at en pakke ikke kunne bli levert. De ba meg klikke på en link, og det gjorde jeg. Da var ondskapen i gang. ETT KLIKK!

Jeg har Matrix i Dropbox, og har tatt backup av datamaskinen til ekstern harddisk. Men problemet er at den eksterne harddisken var koblet til datamaskinen da filene ble krypterte, og da ble også den eksterne harddisken rammet.

Hva kan jeg gjøre?

  • You must to post comments
0
0

Du har blitt rammet av et såkalt «cryptolockvirus», eller krypteringsvirus. I Norge er det mye omtalt i media, både som Posten- og Postnord-virus. E-posten er veldig smart utformet, og det skal ikke mye til at man klikker på linken i denne e-posten. Derfor er det all grunn til å være på vakt.

Å betale seg ut av problemet er etter vår mening ingen god løsning. Du har ingen garanti for at det hjelper å betale, og med betaling lar disse kriminelle bandene fortsatt ha en god grunn til å drive sin virksomhet. I tillegg er det forbudt etter norsk lov å finansiere kriminell virksomhet.

Du kan ikke regne med å få dekryptert noen av de infiserte filene. Vi anbefaler derfor å formatere hele harddisken og installere alle programmer og drivere på nytt.

En trøst til slutt: Alt du har i Dropbox vil du kunne beholde. Dette fordi Dropbox har løsning for å rulle tilbake den hele og fulle Dropboxen til et hvert tidspunkt de 30 siste dager. Det betyr at du vil få opp Matrix 100%!

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.