Brukermeny

Spørsmål

0 votes
400 views

Eg har kryssa av for salg av fisk med mva-sats 11,11 %. Det ligg ikkje inne kode for denne satsen. Når eg brukar gammal kode så tek systemet ikkje tala med i skattemeldinga.
Treng å få dette avklart fort!

Vh Aashild Dalen Veivåg

0 votes
319 views

Hvordan logger vi inn på regnskap fra ny pc?

0 votes
0 answers
269 views
0 votes
364 views

Hvordan endrer vi signaturen på epost som sendes til kunde?

 • Guest asked 1 år ago
 • last active 1 år ago
0 votes
0 answers
272 views
0 votes
824 views

Når jeg går inn i fakturalogg, eller fakturaoversikten for den del, så mangler det en faktura. Har alle før, etter og slikt, men i dette tilfelle faktura nr. 438 mangler, mens 449 er der osv.

Har også en faktura 448 som kommer opp melding at den ikke finner filen, f_00448.mrs eller hva det var. Dette er siste faktura, men kan ikke huske å laget den noen gang.

0 votes
511 views

Hei

Jeg har en kunde, som har betalt inn kr 45000,- som består av 3 fakturaer. Hvordan bilagsfører jeg dette? Er 3 fakturaer en på 10000 og to på 17500

Om jeg velger inb. faktura i bilagsvinduet, og velget en faktura, for så en annen, så blir den første ikke tatt med.

Og hva med om jeg har en case hvor kunden bare har delbetalt det hele? Kan jo raskt skje, så hva om innbetalingen hadde vært bare 40000,-?

0 votes
481 views

Jeg oppdager nå at jeg har ført noen bilag feil vei, slik at jeg har ført positivt beløp (debet) der det skulle vært negativt beløp (kredit), og motsatt. Kan jeg rette dette uten å måtte lage korrigeringsbilag?

0 votes
486 views

Hei
Jeg benyttet 2017 kun til test av Matrix parallelt med tidligere program.
Dermed blir det liggende ‘skrot-fakturaer’ i Fakturaloggen. Disse skulle jeg gjerne blitt kvitt!
Er det noen måte å få bort disse på? -idet jeg nå starter opp reelt i 2018… de følger jo over til nytt regnskapsår og det ser liksom så uprofft i den loggen..

Mvh
R F

0 votes
477 views

Vi har tidligere mottatt importdeklarasjoner og ført disse D: 4310 med MVA-kode 82.
Det har ikke blitt ført noe på Kredit!

Når vi nå forsøker å legge inn en nye deklarasjon og benytter D: 4310 kommer det automatisk opp MVA-kode 982 og maskinen går videre for å få lagt inn kontonummeret for Kredit.

Hvordan skal dette føres nå.

0 votes
442 views

Jeg lurer på hvilken MVA-kode som skal brukes ved kjøp at tjenester fra utlandet der leverandøren har lagt til MVA på fakturaen? Føringen blir vel det samme som innenlandske fakturaer, men MVA-kode 1 kan vel ikke brukes på utenlandske fakturaer?

 • briiber asked 2 år ago
 • last active 2 år ago
0 votes
763 views

Får opp feilmelding mapi.dll og andre feilmeldinger ved sending av faktura pr e-post

0 votes
395 views

Oppdragene er ute av synkronisering
Neste oppdrag skal være 22
Filen inneholder oppdrag nr 4024

Ovenstående er feilmedling jeg får når jeg importerer OCR-filen jeg laster ned fra DNB:
Dette har skjedd de to siste gangene (filene for september og oktober).
Jeg har prøvd å endre i OCR-fila og fikk hacket import av de fleste transsaksjonene, men minst en forsvinner, og dette er veldig frustrerende.
I DNB kunne de ikke hjelpe.
Hva går galt?
Jeg har ikke endre settinger fra tidligere måneder, da importen har gått greit.

 • Nfs asked 2 år ago
 • last active 2 år ago
0 votes
736 views

Får opp en melding at jeg må spesifisere en konto for håndtering av medlemskontigent.
Hvordan gjør jeg dette?
Og hvordan med å bruke 1500 til kunder og 1520 til medlemskontigenter?

0 votes
884 views

Hei
Kunde har betalt 25 øre for mye på en faktura som jeg sendte til han.
Jeg registeret det beløpet han betalte, jeg får da en linje i faktura oversikten som viser 0,25 med en stjerne bak.

Hvordan løser jeg denne saken, hva skal føres hvor?
mvh
Olaf

 • Olaf asked 2 år ago
 • last active 2 år ago
0 votes
690 views

Hvordan føre inngående saldoen mitt i føringsperioden?

0 votes
721 views

Hvordan endre mellom innenfor og utenfor mva området ved begynnelsen og underveis?

0 votes
604 views

Hvordan redigere en kontoplan ved begynnelse og underveis?

0 votes
10k views

Hei trenger å få opprettet konto 4310 pga av de nye MVA reglene for import.
Ser på deres veiledning om registering bilag på konto 4310 og bruk av momskode 81.

Jeg har ikke 4310 i min kontoplan. trenger de opplysningene som må til for å opprette 4310 og at alt blir riktig når den koden brukes ved registrering av ett bilag mot 4310 og mva 81.

mvh Olaf

 • Olaf asked 2 år ago
 • last active 2 år ago
0 votes
832 views

I forbindelse med import skal vi rapportere dette for betaling av MVA og trodde da at vi skulle bruke MVA-kode 21, men, etter det vi ser så skjer det ikke noe når vi benytter denne koden.

Er det noe vi har misforstått?

0 votes
775 views

Har nylig overtatt administrasjonen av et medlemsregister med ca 2500 betalende medlemmer. det er tre medlemsgrupper, hver med særskilt kontingent, hvorav den største er på ca 1500 medlemmer. Hvordan kan jeg velge/posjonere utskriftene til f.eks. 200 stk av gangen? Printeren har kapasitet til max 250 ark i arkmateren.

0 votes
719 views

Hei,
Hvordan får jeg skrevet ut fakturakopier etter at alle utgående fakturaer er bokført?

0 votes
784 views

Jeg har bestilt eit regnskapssystem for flere klienter. Hvordan legger jeg til ny klient?

0 votes
1k views

Hei og godt nytt år, forsøker å lage faktura for 2017 men får melding om at jeg først må velge konto for Nullsats utførsel (2017).

Da er spørsmålet hvilke konto skal dette være ?

0 votes
867 views

Har vært på en reklamasjonsjobb for kunde, hvordan føres dette. Arbeid var 3 timer og varer for ca. 500kr. netto. Kan dette gjøres ved å opprette et varenummer for dette, et for varer, og et for timer, for så å fakturere dette til eget foretak?

 • Lurer asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
755 views

Får beskjed om å oppdatere hver gang jeg starter Matrix, selv om jeg (opp til flere ganger) har svart ‘Ja’ og programmet tilsynelatende oppdateres. Hvordan blir jeg kvitt denne meldingen, og hvordan kan jeg vite om jeg faktisk har fått inn siste versjon? Versjonsnummeret ser jeg jo greit nede til høyre i programvinduet, men jeg finner ingen versjonslogg å sammenligne med på nettsidene her.

 • delxzen asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
850 views

Alle filer på min datamaskin har blitt infisert av virus, ved at samtlige filer har fått endret filetternavn og i tillegg er blitt kryptert. Alt er rett og slett kapret av personer som nå krever betaling av meg for å at de igjen vil åpne filene.

Jeg fikk en e-post fra det jeg trodde var Posten, hvor de sa at en pakke ikke kunne bli levert. De ba meg klikke på en link, og det gjorde jeg. Da var ondskapen i gang. ETT KLIKK!

Jeg har Matrix i Dropbox, og har tatt backup av datamaskinen til ekstern harddisk. Men problemet er at den eksterne harddisken var koblet til datamaskinen da filene ble krypterte, og da ble også den eksterne harddisken rammet.

Hva kan jeg gjøre?

0 votes
3k views

Hei,

Vi vil organisere julebord for våre ansatte. Jeg har lest at man kan bruke konto 6870 for å bokføre regningen fra restaurantet. Er det riktig? Det er første gang vi organiserer julebord og vil ikke gjøre noen feil.

På forhånd takk for hjelp!

 • MM asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
845 views

Vi benytter et trykkeri til vårt medlemsblad og som også masseutsender dette. Trykkeriet trenger en adressefil til våre medlemmer . Hvordan gjøres det?

0 votes
629 views

jeg skal printe ca. 2.500 kontingentfakturaer med giro. settes det spesielle krav til printer (bortsett fra kapasitet på tid og arkmater).?

0 votes
714 views

Primo desember er planen at vårt eksterne medlemsregister overføres til Matrix hvor vi på forhånd har regnskapet vårt.
Kontingenter innbetales og registreres dels med KID og dels uten KID til en og samme konto. Ekstern datamottaker har nå avtale om bruk av KID. Vi bruker DnB.
Kan eksisterende KID uten videre benyttes i Matrix? Og hvor begynner jeg for å få dette til å fungere i Matrix og med meg som datamottaker/kontoeier i forhold til NETS?

0 votes
820 views

Hei
Jeg har gått over til å bruke det korte kid nummeret. Det er kommet inn en betaling med gammel kid nummer og den har lagt seg i regnskapet med et alt for langt medlemsnummer. Denne kommer opp hver gang jeg søker på gruppe eller person og klikker meg videre i systemet. Den går ikke an å slette og vinduet vil ikke lukke seg. Jeg må avslutte oppgavebehandling påmaskinen og Matrix lukker seg og jeg må starte på nytt. Jeg får heller ikke endres medlemsnummeret.

Tusen takk for hjelp

0 votes
864 views

Har oppgradert til flerklient, og lurer på om antallet EHF pr mnd da blir 3 stk EHF pr klient pr mnd, eller om det fortsatt kun er 3 stk EHF pr mnd totalt, før man må inn med klippekort?

0 votes
991 views

Vi har inngått leasingavtale for bil. Jeg er litt usikker hvordan det er med bokføringer av egenangel og månedsavgift? Jeg har lest at man kan bokføre egenandel på 1230 konto. Man må avskrive verdien over de årene man leier bilen. Blir det skattemessig riktig?

 • MM asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
855 views

Matrix har en kolonne for antall kolli, men hvor spesifiserer man antall kolli på en vare? Dersom en vare med et varenummer består av mer enn ett kolli.

 • JM-Prod asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Hvilken konto skal brukes for kjøp av arbeidsklær?

 • Lokstad asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
880 views

Eg driv eit enkeltpersonføretak innan teknisk rådgjeving, m.m. Eg kjøper stundom inn teknisk utstyr og komponentar som skal brukast direkte av ein kunde av meg. Denne kunden har ikkje kundeavtale med aktuelle leverandørar, slik at eg kjøper inn på vegne av han. Eg har ikkje tenkt å rekna meg påslag på varekostnaden. Bør faktura frå mine leverandørar innom rekneskapen? Kan eg gje dei direkte til kunden min og be om refusjon av utlegg i staden for? Det er små summar det er tale om, mindre enn 20.000 kr per år. På førehand takk for hjelpa.

 • IngeH asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
781 views

Vi har innfridd et lån, og har nå en (rest)sum i balansen. Dette skyldes at restlån ved årsskiftet var inkludert renter. Hvilken konto skal jeg bruke for å få denne i 0?

 • mst173 asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Når eg må slette ein kunde for å gi han likt nr med et anna register, blir han lagt inn igjen med de gamle nr også når eg starter programmet på nytt? Hvordan unngå dette?

 • andreas asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
797 views

Vi er en forening som skal begynne å bruke Matrix og i den forbindelse har vi et spørsmål. Vi sender ut krav om medlemskontingent en gang i året, men vi fyller ikke inn beløp på kravet men gir mottakerne 3 betalingsalternativer. Hvordan løser vi det enklest i Matrix?

Vi ønsker å sende ut kravet elektronisk.

0 votes
2k views

Jeg er eier av AS. Jeg har kjøpt drivstoff med firma bankkort og har glemt å ta kvitteringen 🙁 Jeg hørte at man kan be om kopi på bensinstasjonen, men jeg vet ikke om kopi blir tilstrekkelig bilag i forhold til loven.

Hvilken konto kan man bruke for å bokføre transaksjonen uten kvittering?

På forhånd takk for hjelpen!

 • MM asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
2k views

Jeg har et problem med bokføring av faktura for mat og drikke.

Jeg er eier av AS og driver med elektroarbeid. Jeg har kjøpt Red Bull for meg selv når jeg var på jobben. Jeg betalte med bedriftskort. Hvordan bør jeg bokføre denne faktura? Kan jeg kreve MVA tilbake på den? Må jeg spesifisere noe spesielt på faktura?

Jeg håper at noen kan hjelpe meg. Jeg er litt usikker hvordan det funker med mat og drikke på jobben. Kan noen forklare meg hvordan bokfører mam såne kostnader? Er det noen grense på hvor mye jeg kan kjøpe?

Takk for hjelp og alle kommentarer!

 • MM asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
874 views

Heisann
Hvordan går man fra et tilbud til en ordre ?
Og hvordan gjør man en ordre til en faktura ?
Er det egne nummerserier for tilbud og ordrer ?

0 votes
1k views

Har i senere tid fått høre at mine kunder ikke får faktura på epost som jeg sender dem. Bruker SMTP innstillingene og sender gjennom Matrix, og får ingen feilmelding eller noen indikasjon på at dette ikke fungerer.

0 votes
1k views

Hvordan bokfører jeg inngående faktura som jeg ønsker beløpet fordelt over x antall måneder. Eksempel: En inngående faktura på kr. 10.000,00 inkl. mva som gjelder for mai 2016 til mai 2017 (=12 måneder).

 • tokasalg asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
2k views

Jeg har kjøpt inn datautstyr for kr. 13950,00 + mva. Dette skal vel avskrives på ? år. Hvordan bokfører jeg dette ?

 • tokasalg asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
825 views

Eg er kunde hjå dykk, og har kjøpt abonnement på økonomisystemet dykkar. Eg driv eit lite ENK, der hovudverksemda er sal av tekniske rådgjevingstenester til eit fåtal næringskundar. Eg har p.t. ingen eigen bankkonto for ENK. Eg har ingen tilsette i ENK, og arbeider altså åleine der. Eg har heller ingen planar om framtidige tilsette. Kapitial/investeringsbehov er svært lite, stort sett avgrensa til PC og kontorutstyr.

Spørsmål:
1. Kva konto (Norsk standard kontoplan, el.l.) skal eg føra utgåande faktura for rådgjevingstenester på?
2. Er det OK om eg brukar den private bankkontoen min til ENK? Eller: Bør eg oppretta ein eigen bankkonto til ENK’et?

På førehand takk for hjelpa.

 • IngeH asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Jeg har kjøpt ny datamaskin (med Windows 10). Hvordan kan jeg flytte over Matrix til den nye maskinen ?. Kan jeg installere Matrix på flere maskiner ?

 • tokasalg asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
0 answers
1k views

Jeg skal selge ett driftsmiddel/maskin 150.000kr til utlandet. Maskinen er med i regnskapet. Ble innkjøpt i 2012 og delvis nedskrevet med 20% årlig.

Jeg har laget en faktura til kunden som skal kjøpe maskinen. Fakturaen er uten MVA pga. salg til utlandet.

Når maskinen er betalt vil jo pengene komme inn på konto som inntekt (skatt?) hvordan få driftsmiddelet ut av balansen (konto1200)? hvordan føres dette i regnskapet? for at alt skal bli riktig. Jeg har enkeltpersonforetak og bruker næringsoppgave 1.

 • Olaf asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
878 views

Jeg blir nok i fremtiden å bruke en Winmate Tablet som hovedmaskin med W10, ifbm fakturering og tekstbehandling, e-post osv. Da spør jeg om det er mulig å ha Matrix på Tablet, uten for mye komplikasjoner.

Kan jeg bruke sikkerhetskopi på USB, til installasjon?

Har hatt Matrix Rs på D-stasjonen (D:\Matrix Rs) frem til dags dato. På Tableten bli det vel stasjon C, og jeg er redd der blir komplikasjoner med Reg- og inf-filer når jeg har flyttet stasjon.

Blir det nødvendig med “Clean Install” og kan dere evt sende link til installasjonsfil?

Er det tillatt å ha samme lisens fordelt på hhv Laptop og Tablet, og KANSKJE kjøre synkronisering mellom disse? Matrix brukes kun til fakturering for mitt firma Riggservice v/Hans Borch.

 

0 votes
779 views

Jeg får ikke bokført faktura, den står bare og jobber med teksten “vent mens utskrift pågår”. Dette har ikke vært et problem før, hva kan det skyldes?

0 votes
3k views

Jeg har solgt en gravemaskin.

Denne kjøpte jeg privat før jeg var mva-registrert og drev firma på siden av fast jobb me en helt annen næring. I ettertid startet jeg bruke denne i næring og registrerte meg i mva. Jeg har nå kjøpt en annen maskin.

Jeg har snakket med Skattekontoret, og de sier at jeg kan selge denne uten mva, men at det må inn i regnskapet siden jeg har benyttet den i næring.

Hvordan skal jeg føre billaget for salget?

Denne maskina ble aldri ført inn som eiendel i Matrix.

Det blir vel ikke rett å lage en vanlig faktura uten mva?

0 votes
1k views

Vi har en OCR-avtale i DNB, og vi har importert en del filer til og med en måned siden. Nå er plutselig knappen ‘Importer OCR’ i vedlikehols-menyen grået ut og vi får ikke gjort noen OCR-import. Hva skyldes dette?

 • Nfs asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Da jeg skrev ut omsetningsoppgaven for fjoråret, ble det automatisk laget et bilag som overfører fra Inngående 2700 og Utgående 2710 MVA saldoer til Oppgjørskonto 2740 (bilagsnummer 83). Nå har det dessverre dukket opp to ekstra bilag som må med i omsetningsoppgaven for 2015. Begge bilagene er direkteføringer på hhv. konto 2700 og 2710 (bilagsnummer 84 og 85).

Hvis jeg prøver å skrive ut en ny korrigert omsetningsoppgave for 2015, så blir bilaget med omsetningsoppgaven (nr. 83) kun justert med føringen på inngående konto 2710 (bilag 85). Hvordan får jeg justert omsetningsoppgaven (og bilag 83) med den ekstra føringen på utgående konto 2700 (bilag 84) ?

I viduet for omsetningsoppgaven finnes ikke “vis korrigert oppgave” avkrysningen. Det er kanskje naturlig fordi i nedtrekksmenyen for valg av periode har ingen av 2 måneders periodene eller årsoppgaven (som jeg bruker) noen stjerne (indikasjon på at oppgaven kan endres).

 • hi asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
877 views

Jeg har brukt betal-knappen på en innbetaling på faktura (fra utlandet). Det er trukket fra et gebyr på kr. 100 når kunden har betalt fakturaen. (jeg er klar over at jeg skulle bokført denne innbetalingen manuelt).
Nå står det “Delbet. av fnr xxx…”. Hvordan kan jeg føre dette gebyret ?

 • tokasalg asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
903 views

Jeg har importert fakturaer fra Magento for mars. Gjorde dessverre en feil ved at jeg ikke endret formatet på dato. Dette resulterte i at når jeg nå skal bokføre fakturaene får jeg melding om at fakturaene har fakturadato utenfor regnskapsåret (2016).

Kan jeg gjøre om denne importen, -eller få endret dato på fakturaene. ?

 

 • tokasalg asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Jeg lurer på hvordan jeg kan fakturere flere delleveranser på samme faktura ?

0 votes
1k views

Jeg har betalt en faktura som siden er kreditert, og har trukket dette beløpet fra en annen faktura. Hvordan skal jeg bokføre det for å få reskontro til å gå i null? Kreditnota er bokført.

 • mst173 asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Jeg har nettopp åpnet AS og kjøpt brukt varebil klasse 2. Jeg er litt usikker om jeg har bokført den innkjøp korrekt.

Faktura fra selger bokførte jeg sånt

1230 (Biler)/2400 (Leverandørgjeld)

Betaling:

2400 (Leverandørgjeld)/1920 (Bank)

Er det riktig å bruke konto 1230? Bør jeg ikke opprette en annen konto for brukte biler? Hva med tinglysingsgebyr?

Jeg er veldig usikker på hvordan man bokfører dette riktig! Kan noen hjelpe meg?

 • MM asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Jeg har en IB på kto 2400 på kr. 0,30
Hvordan korrigerer jeg den slik at saldoen stemmer ved årets utløp?

0 votes
1k views

Jeg har lagt inn e-postadressen til min kunde, men jeg kan likevel ikke se noe e-postsymbol på fakturabildet. Hva er galt?

0 votes
1k views

Hvordan kan Matrix brukes for forholdsmessig fordeling av inngående merverdiavgift? Dette er aktuelt når man bare har momsfradrag for en andel av kostnadene. Eksempler kan være firmavarebil, telefon og internett som også brukes privat, eller felleskostnader i et firma som har virksomhet både innenfor og utenfor mva-loven (f.eks. driver både med undervisning/helse/kultur og avgiftspliktige konsulenttjenester).

0 votes
1k views

Altinn sier:

Arbeidstakere som har adgang til å disponere arbeidsgiverfinansierte
elektroniske kommunikasjonstjenester utenfor sin ordinære
arbeidssituasjon, får et fast inntektstillegg (sjablongbeløp) på 4 392
kroner, uavhengig av antall tjenester som dekkes.

Jeg har et bedriftsabonnement med to telefoner hos Telenor. Min kone hjelper meg litt innimellom, og disponerer en telefon. I fjor tilbakeførte jeg for privat bruk 2 ganger sjablonbeløpet. Men tenker at dette kanskje ikke er riktig. Hva med andre EKOM-tjenester som både gjestor og familie har fordel av?

 • delxzen asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
917 views

Jeg har forsøkt med vedlikehold av databasen og starte programmet på nytt, men jeg har fremdeles en feil i balansen. Denne feilen oppsto da jeg rettet et bilag der jeg hadde glemt momsen. Hva skal jeg gjøre?

 • Marmel asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
922 views

Går det an å få mailadresse til kunden på faktura. Da kan de kontrollere at jeg har riktig mail-adresse og melde fra om den er feil.

0 votes
821 views

Jeg får denne feilmeldingen når jeg prøver å sende e-post med Matrix. Jeg har installert Thunderbird.

0 votes
0 answers
1k views

Matrix Økonomisystem har en funksjon for å avstemme regnskapet mot bankkonto. Se her hvordan du kan sjekke bankbevegelsene uten manuell avkryssing.

Les veiledningen her.

bankavstemming

0 votes
1k views

I Saldobalansen stemmer ikke saldo for post 1920 med saldo pr 31.12. Selv om jeg spesifiserer at perioden er pr 31. desember. Hvis jeg går inn på kontospesifikasjon er saldo riktig for 31.12. Hva gjør jeg med dette? Vil saldo for neste år bli feilet høres ut som at noe har gått galt med oppbyggingen av saldoene. Fikk svar: Gå til Vedlikehold | Kontroll av databasen, så bygges saldoene opp på nytt. Løste det feilen? Skriv gjerne kommentar nedenfor her.

Dette hjelper ikke, hva kan jeg gjøre?

 • Bar asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Jeg ser dere anbefaler Thunderbird som e-postprogram for utsending av fakturaer i Matrix, og jeg har derfor installert det. Men hvordan kan jeg sette programmet som standard e-postprogram? Jeg har Windows 10.

0 votes
1k views

Jeg har kjøpt en bruktbil til 105700 kr. Jeg betalt 15000 kr i egenkapital og lånt resten av Santander bank. Etableringsgebyr er 2767 kr og tinglysningsgebyr er 1473 kr, samlet kreditt kjøp er 94940 kr. Jeg driver firmaet som aksjeselskap. Jeg er veldig usikker på hvordan man bokfører dette riktig! Kan noen hjelpe meg?

0 votes
1k views

Jeg trenger reskontroutskrift der alle poster på hver leverandør skal finnes.

 • Skogheim asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Jeg har kjøpt en bruktbil til 105700 kr. Jeg betalt 15000 kr i egenkapital og lånt resten av Santander bank. Etableringsgebyr er 2767 kr og tinglysningsgebyr er 1473 kr, samlet kreditt kjøp er 94940 kr. Jeg driver firmaet som enkeltpersonforetak. Jeg er veldig usikker på hvordan man bokfører dette riktig! Kan noen hjelpe meg?

 • FateX asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
974 views

Jeg har ved en feiltagelse registrert samme kunde to ganger. Jeg har også fakturert på begge. Hvordan kan jeg slå de sammen til en?

 • Bar asked 3 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

I Saldobalansen stemmer ikke saldo for post 1920 med saldo pr 31.12. Selv om jeg spesifiserer at perioden er pr 31. desember. Hvis jeg går inn på kontospesifikasjon er saldo riktig for 31.12. Hva gjør jeg med dette? Vil saldo for neste år bli feil?

 • Bar asked 4 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Vi har ført inn regnskap for 2015 og la merke til først nå etter årsavslutning at vi har skrevet feil dato på en faktura. Og dette må vi få endret på før vi sender inn. Vi har sendt momsoppgave allerede.

Er det noe mulighet for å kunne forandre på kun dato for dette bilaget?

 • Bia91 asked 4 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Jeg får feilmelding ved utskrift av næringsoppgave: Finner ikke Adobe Acrobat Reader. Jeg har Windows 10 og siste versjon av Adobe. Hva er feil?

0 votes
1k views

Forsøker å ta sikkerhetskopi, men det lykkes ikke. Jeg får melding “Feil ved kopiering”. Jeg har forsøkt med 2 forskjellige minnepinner å få samme beskjed. Kan dere hjelpe?

 • CDS asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
1k views

Føres postene automatisk i systemet (inkl øreavrunding) når jeg skriver ut Omsetningsoppgave, eller fører jeg manuelt? Hvis det ikke føres automatisk, skal jeg da føre selv før eller etter utskrift?

0 votes
2k views

Jeg har mange kunder som regelmessig skal faktureres med like beløp. Hvordan kan jeg enkelt fakturere faste oppdrag?

0 votes
1k views

Hvordan er beste måte å flytte systemet over på en stasjonær pc?

 • ajbfirma asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
1k views

Jeg har bokført alle kjøp av råvarer på konto 1400 når disse skulle vært ført på konto 4000. Jeg har sendt inn MVA oppgave på disse kjøpene, så bilagene er låst. Er det noen måte å rette opp i dette på?
Jeg la ikke merke til dette før jeg skulle begynne med varetelling, for da skal dette føres inn på denne kontoen igjen?
Mvh en noob!

 • FateX asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
3k views

Jeg lurer på hvordan man skriver en faktura ved kommisjonssalg. Jeg driver med produksjon av husflid m.m. og har noe til salgs blant annet i en museumsbutikk. De tar 30% i kommisjon. Spørsmålet er hvordan få dette riktig satt opp på en faktura. Jeg er momspliktig.

 • Ritaprod asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
1k views

Jeg har et spørsmål om regnskapsføring av reise

Vi ønsker at beløpet for reise kostnadsføres på den datoen at reisen gjennomføres. Er det rett og føre som vist i døme:

 

På datoen reisen er betalt:

10.11.2015

K 1920               – 1000

D 1720                 1000

Jeg har opprettet en ny konto

1720 Forskuddsbetalt reisekostnad

 

På datoen reisen blir gjennomført :

08.02.2016

K 1720              – 1000

D 7110                 1000

0 votes
1k views

Hvordan bruker jeg Matrix til å legge til produkter i min nettbutikk ved å bruke varelagret og ellers vedlikehold av informasjon på produkter og bilder?

0 votes
1k views

Nå har vi vært i gang en stund med OCR-filer til import. De første gikk noenlunde greit å importere i systemet, men så har det vært noen opphold der vi har vært mindre aktive i forhold til å hente OCR-filene i banken og deretter å importere dem. Jeg har to spørsmål som jeg ikke finner ut av:

 1. I filene fra banken ser det ut til å være et hull i august og oktober (siste gang vi lastet ned var i november) som ikke er registrert i Matrix. Det ser ut til å være to operasjoner som må til; først å importere fila i systemet, som synes å gå greit. Men for å få registrert fakturaer som betalt, synes å være et steg til, som jeg ikke finner ut hva er?
 2. Hvordan bokfører vi enklest mulig de andre bevegelsene på bankkonto- fra kontoutskrift? Er det spesielle fallgruver vi bør være oppmerksom på i en slik prosess?
 • Nfs asked 4 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
1k views

Finner ikke den særskilte avgiftssats for fiskere, 11,11 %.
Kan man legge inn dette selv, eller ligger det i programmet?

 • Ole Kristian Blom asked 4 år ago
 • last active 3 år ago
0 votes
2k views

Hei

Jeg bruker i dag Jottacloud til sikkerhetskopier, og har sikkerhetskopi av Matrix filer her. Er det noe i veien for å kjøre programmet på flere maskiner via dette, på samme måte som ved bruk av Dropbox?

 • Anders Sie asked 4 år ago
 • last active 2 år ago
0 votes
2k views

Gjelder klippekort for EHF-fakturaer bare for ett år?

 • EL-nytt - Henning Strøm asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
1k views

Hei
Jeg har lastet ned Matrix for å teste. Jeg er i utgangspunktet bare interessert i faktura delen.

Lurer på om jeg kan ha fakturaen på Norsk?

 • Egil Svendsen asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
1k views

Vi driver en forening som arrangerer bygdedag som avvikles i slutten av juni hvert år. Er det nødvendig å periodisere regnskapet for hver måned? Vi skal jo ikke levere MVA-oppgave. Det er kanskje andre grunner for å gjøre dette?

0 votes
2k views

Vi benytter i dag Matrix til sine regnskaper. Systemet er derfor lastet ned og benyttet på min bærbare PC. Imidlertid har jeg nå byttet til ny stasjonær PC og ønsker Matrix/dataene overført til denne. Hvordan skal dette gjøres? Jeg kjører regnskapet for menigheten pluss flere underavdelinger.

Leste også om at programmet kunne lagres i Dropbox og slik gjøres tilgjengelig for flere som oppslag.
Hva skal til for å gjøre det?

Jeg har i dag gratisversjon av Dropbox på min bærbare PC, men ikke lastet den ned til den nye stasjonære. Fikk selvfølgelig feilmelding når jeg prøvde å opprette p.g.a. allerede benyttet e-post adresse.

0 votes
1k views

Hei,
Vi sender ut rundtr 700 fakturaer hver måned på skolepenger/sfo-avgift. Det er mange foreldre etterhver som etterlyser avtalegiro. Jeg har snakket med dere tidligere og fått beskjed om at dere jobber med saken -. Hvor langt har dere kommet med det?

Vi sender ut fakturaer på mail og har også en del problemer med det. – både at mail ikke blir mottatt og at systemet kræsjer under utsendelsen.

 • Gerd Asp asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
2k views

Hei!

Har en inngående faktura fra leverandør der sluttsummen er øreavrundet med -0,47
hvilken konto bokføres dette mot?

 • Annbjørn Lurås asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
3k views

Hvilken konto skal jeg bruke ved bokføring av avgift for regionale verneombud i hotell, restaurant og renhold?

 • Marina asked 4 år ago
 • last active 4 år ago
0 votes
2k views

Hvordan kan jeg få lagt til ordet “Foretaksregisteret” på min utgående faktura?

0 votes
1k views

I går kveld når eg skulle starte Matrix så kjem eg så langt at eg for skreve passordet når eg logger på og trykt enter, men får straks beskjed om at Matrix har sluttet å virke.
Dropboxsymbolet er blått. 4 filer gjenstår å synkronisere. Får opp beskjed «seqoeui.tff. ingen tilgang som er ein av dei 4 filene. Trur den andra er AdvOCR-B.ttf. dei to siste har eg ikkje klart å sett.
Har dåke noke formeining om kva som gjer dette?

 • Ingebjørn Lønning asked 4 år ago
 • last active 2 år ago
0 votes
2k views

Når jeg prøver å åpne Matrix etter å ha oppdatert til nyeste programversjon, så får jeg beskjed at snarveien ikke fungerer. Det ser ut til at programfilen Rs.exe er forsvunnet. Hva skal jeg gjøre?

Meldingen jeg får når jeg forsøker å starte Matrix fra skrivebordet er slik:
“Windows får ikke tilgang til den angitte enheten, banen eller filen. Kanskje du ikke har tilgangsrettigheter til objektet.”

Showing 1 - 100 of 350 results