Du bruker en gammel nettleser som ikke støttes lengre. Dette medfører at nettsider som våre, og mange andre, ikke fungerer optimalt og funksjoner uteblir. Last ned nye Edge her, eller Google chrome her

Hurtiglinker

Oppdatering av Matrix faktura og regnskapsprogram

Denne artikkelen beskriver hvordan du kan oppdatere Matrix faktura og regnskapsprogram

Normal fremgangsmåte

Normalt oppdaterer du ditt program under menyvalget Hjelp | Sjekk for programoppdatering. Vi legger fortløpende ut mindre programoppdateringer der. Større programoppdateringer vil også bli varslet når du starter programmet.

Vi anbefaler at du har administratorrettigheter i Windows når du installerer programvaren.

Dersom du ikke får åpnet Matrix etter programoppdateringen, så kan det skyldes at din datamaskin ikke har gitt rettigheter til å legge inn den nye programfilen Rs.exe i Matrix-programmappen. Du kan i slike tilfeller kjøre programoppdateringen igjen. Gå da inn i Windows filutforsker, i programmappen Matrix Rs. Der skal du finne filen Matrix oppdatering.exe. Denne kan du kjøre en gang til. Når prosessen er ferdig, vil normalt Rs.exe igjen være installert.

Alternativ metode

Hvis du ikke får startet Matrix, eller av en eller grunn trenger å laste ned programoppdateringen separat, så kan du gjøre det herfra.

NB: Avslutt (gå ut av) Matrix programmet før du oppdaterer.
Velg “kjør” eller “åpne” hvis du vil oppdatere direkte, eller “lagre” hvis du skal oppdatere en installasjon på en annen PC.

Klikk her for å starte nedlasting

Etter oppdatering kan du sjekke at programmet virkelig er oppdatert ved å starte programmet og gå til siden Hjelp/Om Matrix

Om du fortsatt har problemer med installasjonen, så kan du kontakte oss og be om å få tilsendt programoppdateringen via e-post.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan blir oppdateringen når jeg har Matrix i DropBox/OneDrive?

Oppdatering i Matrix blir fortsatt veldig lik, det eneste du må huske på er at filbanen må peke til Matrix i Dropboxen/Onedriven din.

Matrix-ikonet på skrivebordet mitt har forsvunnet

Dette skyldes mest sannsynlig fordi filbanen til oppdateringen av Matrix var et annet sted enn der Matrix faktisk lå. For å fikse opp i dette så må du kjøre oppdateringsfilen igjen og så huske å velge riktig filbane. Standard filbanen til Matrix om du ikke er på Dropbox er C:\Matrix Rs om du bruker Dropbox derimot så må filbanen peke ditt. Oppdaterings lenken finner du ovenfor.

Jeg får ikke oppdatert

Jeg oppdaterer, og det ser ut til å gå bra. Men hver gang jeg starter så får jeg melding om at det er en nyere versjon tilgjengelig. Hvorfor?

Det kan skyldes at din datamaskin har cachet nedlastingsfilen allerede. Da “tror” datamaskinen din at den allerede har lastet ned riktig versjon, og derfor kjører datamaskinen bare en gammel versjon av installasjonsfilen likevel. Dette løser du ved å åpne filutforskeren på din datamaskin og kopiere inn

C:\Users\%Username%\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache

Deretter kan du slette alle filer ved å trykke på Ctrl A og deretter delete-tasten.

Vi har laget en kjapp video her hvordan du kan gjøre dette på din datamaskin: