Du bruker en gammel nettleser som ikke støttes lengre. Dette medfører at nettsider som våre, og mange andre, ikke fungerer optimalt og funksjoner uteblir. Last ned nye Edge her, eller Google chrome her

Hurtiglinker

Oppstart utenom årsskiftet – Etterregistrere tidligere lønninger

Har du benyttet annet lønnssystem før Matrix Lønn?

Dersom man starter med Matrix Lønn inne i et år, så anbefales å legge inn historikken for inneværende år.

Vurder om du vil legge inn totalen for året eller hver lønning

Når du skal starte med lønn i Matrix etter at du er i gang på et år, så vil vi normalt anbefale deg å legge inn de akkumulerte verdiene til og med forrige måned. Men da skal du vite at du selvsagt ikke kan sende inn A-meldinger for tidligere perioder, du kan ikke hente ut regnskapsbilag eller skrive ut lønnsslipper og slikt. Du har altså et valg:

  1. Ikke legge inn noen totaler i det hele tatt, og bare begynne på den nye måneden.
  2. Legg inn totalene for alle ansatte til og med forrige måned.
  3. Legge inn hver eneste lønning på hver eneste ansatt for hele året.

Det første alternativet vil innebære at du verken kan skrive ut sammenstillingsoppgave for året eller andre totalrapporter, men det er det klart kjappeste valget.

Valg to gjør at du får skrevet ut årsrapportene, men du kan ikke sende inn A-meldinger osv. for tidligere perioder. Dette er en del mer arbeid enn det første alternativet, men likevel mye raskere enn alternativ 3.

Hvordan legger jeg inn tidligere utbetalte lønninger?

Kjør alle lønninger i Arbeide med – Lag lønnKontroll og Bekreft. Det vil si, kjør en og en lønn for hver utbetalingsdato som er gjort.

Skattetrekk må også registreres, og da med – (minus) foran beløpet.

Ta gjerne ut alle lønnsslipper for hver utbetalingsdato. Men vær klar over at summer nederst på lønnsslippen vil vise sum hittil i år i Matrix Lønn uansett hvilken utbetalingsdato som velger. Det kan derfor være en fordel å legge inn første lønn på året først, så ta ut rapporter før neste lønn legges inn, og så videre.