Sikkerhetskopi

Hvordan ta sikkerhetskopi av Matrix faktura- og regnskap.

Hvordan tar jeg backup av Matrix regnskapsprogram?

Slik tar du sikkerhetskopi i Matrix Rs

Sikkerhetskopi – utdypet versjon

Det er veldig enkelt å ta en sikkerhetskopi av Matrix, og dette er noe vi oppfordrer all kundene våres til å gjøre så ofte som mulig egentlig, men igjen, dette er veldig avhenging av hvor mye du fakturere, fører eller om du ofte gjør diverse endringer i Matrix.

Fører du, eller fakturerer flere hundre kunder/bilag i løpet av uken så ville jeg tatt en kopi i hvertfall et par ganger i uken.

Det som ikke blir snakket om i videoen ovenfor er skybaserte tjenester som DropBox eller OneDrive. Bruker du en skybasert tjeneste så trenger du ikke ta sikkerhetskopier like ofte siden alt er lagret i skyene allerede, både DropBox og OneDrive har papirkurver i skyene i tilfelle du skulle slette noe. Men hvis du er usikker på noen endringer du kommer til å gjøre i fremtiden, eller om du vil bare være sikker, så ta en sikkerthetskopi uansett, så hvis ting skulle gå galt så har du noe å gå tilbake til.

Hvordan tar Matrix kopi

Veldig enkelt forklart så er kopierings funksjonen til Matrix en veldig simpel men elegant måte å kopiere på, det som skjer er at Matrix tar hovedmappen, lager en kopi av den og så legger den der hvor du har valgt at den skal legges. Og dette er noe du kan, og i visse tilfeller må gjøre manuelt.

I noen tilfeller så kan det være sånn at Matrix ikke har nok rettigheter til å kopiere, lese eller skrive til en eller flere mappe(r), og da kommer sikkerhetskopieringen til å feile. Det å kjøre Matrix med administratorrettigheter kan fikse det, men det er ikke alltid det gjør det, og da må du ta en manuell kopi av Matrix.

Antivirus og brannmurer kan også stoppe Matrix sin sikkerhetskopiering.

Hvordan ta kopi manuelt

Først å fremst så må vi finne Matrix mappen, og den er mest sannsynlig lokalisert på C:\ harddisken og har navnet Matrix Rs, hvis den ikke ligger på C:\ harddisken så ligger antageligvis i DropBox/OneDrive.

Hvis Matrix er i en skybasert tjeneste så finner du din tjeneste under navigasjonsruten i filutforskeren.

Når mappen Matrix Rs er funnet så er det bare å høyre klikke på mappen, og så trykke kopier. Du kan nå velge hvor mappen skal legges for kopiering.

Matrix burde kopieres over på en USB-Disk, ekstern harddisk eller over på en skybasert tjeneste. Personlig så ville jeg ha valgt en skybasert tjeneste så slipper jeg å ha en USB, eller ekstern harddisk i bak-lomma.

Når du har funnet ut hvor du vil legge Matrix så kan du høyre klikke hvor som helst og så trykke Lim inn. Når kopieringen er fullført så er det ikke noe mer å gjøre, med mindre du vil endre navn på mappen.

Ofte stilte spørsmål