Diett utland

Hva lønnsarter bør jeg bruke før diett utland?

Lønnsarter for diett utland

Lønnsart for diett utland med overnatting
Her bruker du lønnsart 850 Diett utland med overnatting. Når du trykker Enter på tastaturet vil du få opp en rute der du velger hvilket land den ansatte har jobbet i.

Fradrag frokost hotell utland
Her bruker du lønnsart 875 Fradrag frokost hotell utland. Her må du også velge land på samme måte som på bildet ovenfor. Lønnsarten vil automatisk trekke 10% av dietten.

Lønnsart for fradrag lunsj utland
Her bruker du lønnsart 876 Fradrag lunsj hotell utland. Lønnsarten vil automatisk trekke 40% av dietten.

Lønnsart for fradrag middag utland
Her bruker du lønnsart 877 Fradrag middag hotell utland. Lønnsarten vil automatisk trekke 50% av dietten.

Arbeide med – Lag lønn
I eksemplet nedenfor ser du hvordan dette skal føres inn i Lag lønn. Under antall fyller du ut hvor mange dager/ måltider den ansatte har fått. Under sats står beløpet ifølge statens satser og inder beløp er totalsummen som den ansatte skal ha utbetalt /skylder.
I eksemplet har den ansatte fått diett over 12 timer med overnatting, fradrag for frokost lunsj og middag ifølge statens satser.

Slik henter du lønnsartene fra grunnregister
Du velger selv om du vil opprette lønnsartene eller henter dem fra grunnregister.
Gå inn på menyen Verktøy – RegistervedlikeholdHente. Klikk OK på Standard.
Marker lønnsarter som nedenfor og klikk Kopier.