Veiviser for hvilke innstillinger som må gjøres før innsending direkte til Altinn fra Matrix Lønn og for å hente direkte fra Altinn for ett firma

Hva kreves for å sende direkte til Altinn fra Matrix Lønn og for å hente direkte til Matrix Lønn

NB: Denne artikkelen er utdatert og vil snarlig bli oppdatert!

For at du skal kunne sende inn til Altinn må AltinnHogiaTransfer være installert. Har du installert versjon 2017.3, eller senere versjon, av Hogia Lønn er AltinnHogiaHogiaTransfer installert. Denne i sin tur krever et tilleggsprodukt fra Microsoft som heter .NET Framework 3.5. Dette finnes allerede installert hos en del, da det følger med Windows-installasjonen på nyere utgaver av Windows. Om det ikke skulle finnes på din maskin, vil du få mulighet til å installere .NET Framework 3.5 i løpet av installasjonen av AltinnHogiaTransfer. Vær oppmerksom på at du må ha Windows XP, Windows Vista eller Windows server 2003 eller høyere.

Om du svarer Ja på spørsmålet om du vil installere .NET framework 3.5, blir du koblet til rett WEB-side. Velg språk slik at du bruker det samme som du har i din Windows, klikk Change og Last ned(Download) og velg å kjøre filen. Når nedlastingen er ferdig, må du starte installasjonen av HogiaLønn på nytt. Dvs. gå til pkt. 1

Installasjon på nettverk/terminalserver
Om du kjører Matrix Lønn i nettverk eller på terminalserver, så må ovennevnte også finnes på arbeidsstasjonene. Du må da kjøre en klientinstallasjon på hver arbeidsstasjon eller der programmet kjøres når det gjelder terminalserver. Snakk gjerne med nettverksansvarlig/leverandør.

Registrere Matrix Lønn som fagsystem i Altinn
Forutsetningen for at du skal kunne sende inn oppgaver direkte til Altinn er at Matrix Lønn er registrert som fagsystem i AltInn. Dette må gjøres for ditt organisasjonsnummer eller for den organisasjon som fører lønn for din bedrift.

I Altinn velger du Tilgangsstyring.

Velg Datasystemer

Skriv inn din beskrivelse av datasystemet. For eksempel Matrix Lønn og velg Matrix Lønn fra listen Type datasystem. Du skal ikke huke av på Aktiver signering via datasystemet.

Du må nå skrive inn det passordet du skal bruke ved innsending fra Matrix Lønn. Når du har skrevet passordet to ganger (må bestå av bokstaver og tall) og klikker på Legg til, så får du opp følgende:

Du ser her hvilken ID som skal registreres i HogiaLønn sammen med passordet du har oppgitt.

Registrere passord og evt. mobilnummer i Altinn
For at du skal kunne hente skattekort og andre meldinger direkte fra Altinn til HogiaLønn, må du i Altinn registrere et passord på ditt fødselsnummer/d-nummer og eventuellt mobilnummer for å motta pin-kode. Du er pålogget med ditt fødselsnummer/d-nummer. Du velger Min profil og kommer til:

Velg Avanserte innstillinger

Angi brukernavn, passord og mobilnummer. Huk av Tillatt innsending … og klikk Lagre.

Du vil nå få pin-kode for å hente fra Altinn til mobilnummeret. Har du ikke mobiltelefon, må du bestille pinkoder fra Altinn på ditt fødselsnummer/d-nummer.

Når du har lagt inn passord og eventuellt mobilnummer, klikker du på Lagre.

Når du skal hente skattekort og tilbakemelding på A-melding fra Altinn direkte i HogiaLønn er det dette passordet du skal bruke når du har angitt ditt fødselsnummer/d-nummer for å få pin-kode.

Registrering av Fagsystem id og passord i Matrix Lønn
Dette gjør du i Arkiv – Firmaopplysningene, skillekortet Altinn.