Det kan legges inn hvis en ønsker å få ut riktige feriepengelister det året man starter å bruke Matrix Lønn, samt få automatisk opp beløp som skal utbetales.

Legges det ikke inn må en selv holde orden på utbetalingene det første året en bruker Matrix Lønn.

Gjør som følger:
Velg Verktøy i menylinjen, og Registervedlikehold i rullgardinmenyen. Der velger du knappen Endre.

Velg person og akkumulator 105. Beløpet legges inn på ny verdi. Husk at det er grunnlaget som skal legges inn her, ikke beløpet som skal utbetales. Sistnevnte regner Matrix Lønn ut.

Når alle ansatte er lagt inn er feriepengelisten klar og kan kontrolleres. Den ligger på Rapporter skillearket Feriepenger og heter Utbetales i år.

Hvis grunnlaget ikke er blitt riktig registrert gå inn på nytt, og tast inn riktig beløp. Kontroller på nytt ved å ta ut feriepengelisten en gang til.

Utbetalt forskudd året før?
Det registreres på samme måte som feriepengegrunnlag, men velg akkumulator 110 Feriepenger uten skatt. Registrer på den akkumulatoren selv om det er trukket skatt av det året før.

Kontroller at det er blitt riktig ved å ta ut feriepengelisten Utbetales i år.

Observere Ved innleggelse av ny verdi får du opp en melding som sier at det er en årsakkumulator og spørsmål om du virkelig vil endre. Svar Ja. Svar også Ja på om Akkumulatorverdien skal endres.

Utbetalt noe eller alle feriepenger i år?
Registreres på samme måte som andre utbetalinger tidligere i år. Enten i Arbeide med – Lag lønn som en ”vanlig” lønning, eller under Verktøy og Oppstart saldo.