Du bruker en gammel nettleser som ikke støttes lengre. Dette medfører at nettsider som våre, og mange andre, ikke fungerer optimalt og funksjoner uteblir. Last ned nye Edge her, eller Google chrome her

Hurtiglinker

Sykmeldinger

De 16 første dagene betales av arbeidsgiver. Dette regner en ut med å ta månedslønn delt på dager. Alt utover det betales av NAV. Arbeidsgiver velger om:

• Arbeidsgiver skal fortsette å kjøre lønn på den ansatte, og da få refundert sykepengene fra NAV, eller om
  • Arbeidsgiver betaler kun for de første 16 dagene, og deretter skal arbeidstaker motta sykepengene direkte fra NAV.

Inntektsmelding til NAV

Arbeidsgiver må fylle ut skjema for inntektsmelding og sende dette via Altinn til Nav her (ekstern link).

Feriepenger

NAV utbetaler feriepengene til den samme mottakeren som har utbetalt lønningen. NAV utbetaler kun 10,2% feriepenger, selv om den ansatte har avtale med arbeidsgiver om 12% feriepenger.

Andre relevante artikler

Refusjon sykepenger og foreldrepenger