Fakturere i utenlandsk valuta

Kan jeg skrive ut en faktura i EURO?

Trykk høyre mustast i fakturabildet og velg valuta. Alle beløpene på fakturaen skal da spesifiseres i f.eks. EURO, men de regnes om til NOK ved postering i regnskap etter kursen spesifisert for EURO. Valutaregisteret finner du under Registre/Valuta.

Du kan angi valuta for hver kunde, under skillearket «Diverse» og feltet Valuta.

Dersom kunden er utenlandsk, så ønsker du kanskje at fakturaen skal skrives på engelsk i stedet for norsk. Velg da en landkode utenfor Skandinavia. Du kan under Vedlikehold | Innstillinger | Faktura, skillearket Valg velge at fakturaer til Sverige og Danmark også skal skrives på engelsk.

I enkeltstående faktureringer, kan du velge valuta og språk for aktuell faktura ved å høyreklikke i fakturabildet og velge «Velg språk» og «Velg valuta»: