Brukermeny

Kjøreregler og Tips for Matrix i Dropbox

Matrix programmene har den fine egenskapen å kunne brukes fritt rundt på flere Windows maskiner ved å ha den liggende i en skytjeneste som Dropbox. Dette har svært mange fordeler, som bl.a. å kunne på flere maskiner og det å kunne angre eller gå tilbake på enkelte filer om man kjenner til dette.

En sikker backup er det ikke, og du bør absolutt ta sikkerhetskopi til en minnepenn som da blir liggende i f.eks. skuffen, eller aller helst i et annet lokale. Aldri ha backupmediet tilkoblet maskinen foruten i øyeblikket du faktisk tar sikkerhetskopien. Får du et virusangrep, vil dette som regel berøre alle medier tilkoblet maskinen, inkludert Dropbox og andre medier.

Skulle uhellet være et faktum, lar det seg gjøre å stille Dropbox tilbake opp til 30 dager med gratisversjonen og ellers opp til et år med betalt versjon. Dette gjør at det er muligheter, men dette tar som regel 1 til 4 virkedager etter henvendelse til dropbox før dette fullføres fra dems side.

 

Viktige kjøreregler:

ALDRI start Matrix uten at Dropbox symbolet har grønt lys 
Er det blått  er det noe som fortsatt synkroniseres og må da vente til dette er ferdig. Er det rødt, er noe ytterligere galt og må sjekke da kontoen eller andre ting rundt Dropbox.

Dette gjelder også etter du har avsluttet Matrix og før du slår av maskinen. Dropbox må da bli ferdig å synkronisere seg før du slår av, da etter å avslutte Matrix har lagret og endret filer etter avslutning.

 

Finner ikke endringene på annen maskin?

Dette kan skyldes mange ting. At det er feil Matrix du er inne på, synkroniseringsfeil, feil deling, du har logget inn på annen Dropbox, eller oppgradert Dropbox til Pro eller annet og under oppgraderingen ble delinger eller konto endret. Det er viktig å holde tungen rett her, og bare som eier av Matrix Rs mappen kan da undersøke hva som har skjedd, eventuelt sette opp delingen igjen om det er forskjellige kontoer på forskjellige maskiner.

 

Har du flerklient og vil dele bare et regnskap?

Dette er mulig ved å skille klientmapper fra program mappe.

Matrix er som regel i sin helhet i en mappe som heter Matrix Rs. I denne mappen finnes hele programmet, + klientmappene på dem forskjellige regnskap du har.
Endre mappestrukturen gjør det mulig for deg å dele klientmappen med dem du fører regnskapet for, uten at dem har tilgang til andre klienter.

Har du 2 eller flere klienter gjør du som følger:

  • Lag en Mappe som heter f.eks. Matrix Klienter i Dropbox mappen din.
  • Flytt så alle klient-mapper fra Matrix Rs mappen, FORUTEN 1, inn i denne nye Matrix Klienter mappen.
  • Gå du inn i Matrix i den klienten du ikke har flyttet. Trykk på Registre-> Klienter. I denne listen går du inn på hver enkelt klient du har flyttet, og velger her «Angi mappen selv» og finner fram til den nye lokasjonen på denne klienten.
  • Når alle er fullført, kan du gå inn i en av dem andre klientene.
  • Flytt siste klient fra Matrix Rs mappen til den nye Matrix Klienter mappen
  • Inne i Matrix igjen, velger du Registre -> Klienter, og endrer siste klient slik at alle nå har blitt endret.

Nå som du har alle klienter i egen mappe, kan du sette opp delinger som du selv ønsker pr klient, uten at dem har tilgang noe annet sted. Dem må selvfølgelig ha egen Matrix lisens for å få åpnet sitt regnskap. På denne måten kan dem også fakturere på egen hånd i Matrix, hvor du som regnskapsfører enkelt uten å trenge å importere noen fakturaer eller annet å fortsette føringen enkelt og greit på klienten.

, , ,