Kalender

Innstillinger for kalenderen i Matrix Lønn.

Ved oppstarten av et nytt kalenderår, så hentes kalenderen fra Grunnregisteret for det aktuelle året, og kalenderen lagres da lokalt på ditt firma (i tabellen Fridager). Oversikten over virkedager, fridager og helligdager finner du under Registre | Kalender.

Kalenderen kan endres

Du kan selv endre virksomhetens kalender. Dette kan for eksempel være aktuelt om din virksomhet følger svenske fridager, eller det er andre avtalefestede ordninger. For å endre kalenderen, så kan du høyreklikke for velge om dagen skal være en helligdag. Ordinært venstreklikk bytter mellom fridag og arbeidsdag.

Kalenderen kan settes tilbake til standard

Om du angrer på dine endringer, eller om den offisielle kalenderen er blitt endret og du ønsker å ta den i bruk, så kan du kopiere inn kalenderen fra grunnregisteret på nytt. For å gjøre det, gå til Registre | Kalender, og trykk på Kopiere. Velg Ja for å kun endre kalenderen for ett år, deretter skriver du riktig år og trykker på Enter. Deretter er kalenderen oppdatert til å være lik standard kalender hentet fra grunnregisteret.