Hvordan flytte Matrix fra gammel til ny datamaskin

Har du fått ny PC? Det er enkelt å flytte Matrix fra din gamle PC til en ny. Her er en veiledning.

Innledning

Hvis din gamle PC fortsatt er intakt, bør du først ta en sikkerhetskopi og deretter installere Matrix fra denne kopien.

Hvis du har CD / DVD-brenner på både den gamle og den nye maskinen, så er det den aller enkleste løsningen, for da starter installasjonsprogrammet på den nye maskinen automatisk. Du kan også flytte Matrix ved bruk av minnepenn eller ekstern harddisk. Hvis du har problemer med å få til flyttingen, så er det bare å ringe Matrix som hjelper deg med glede.

Sikkerhetskopiering i Matrix

Start Matrix og gå inn på Vedlikehold | Sikkerhetskopi | Ta kopi til CD/DVD eller Ta kopi til disk/minnepinne:

sikkerhetskopi-meny

Trykk på knappen «Bla gjennom» og finn CD-stasjonen eller minnepinnen i oversikten. Den ligger under Datamaskin. Markèr linjen og trykk OK:

sikkerhetskopi-browse

Trykk deretter Kopier:

sikkerhetskopi-dialogboks

NB: Det er viktig at du legger sikkerhetskopien på roten (f.eks. E:\) og ikke skriver inn mappenavn!
Kopieringen kan ta noen minutter, bare vent:

sikkerhetskopi-kopierer

Når kopieringen er ferdig, får du denne meldingen:

sikkerhetskopi-kopiering-ferdig

Reinstallering av Matrix på ny PC

Reinstallasjon fra CD/DVD

Sett inn CD/DVD-en i den nye PC-en. Normalt starter reinstallasjonen automatistk og det er bare å kjøre gjennom installasjonen!

Reinstallasjon fra minnepinne

Sett minnepinnen med sikkerhetskopien av Matrix i den nye datamaskinen. Ofte starter datamaskinen Windows Explorer (Utforsker) når man setter inn en minnepenn. Hvis ikke så må du starte Windows Explorer ved å høyreklikke på «start-knappen» og velge «Åpne Windows Explorer». Du må nå dobbeltklikke på filen reinstall.exe for å starte installasjon:

ny-pc-reinstall

Trykk Neste:

reinstall-velkommen

Du bør ikke endre hvor målmappen, fordi dette kan medføre problemer med skriverettigheter til filene. For Windows 7, Windows 8 og Windows Vista skal installasjonen gjøres til C:, mens for Windows XP skal installasjonen gjøres til C:/Programfiler. Dette velger Matrix selv, så bare trykk Neste:

reinstall-maalmappe

Trykk fullfør:

reinstall-ferdig

Kontakt Matrix hvis du trenger hjelp til dette!