Firmabil

Hvordan registreres firmabil på en ansatt for å få rett beregning av skatt og arbeidsgiveravgift?

Slik registreres firmabil

For å få registrert fordelsbeløpet som den ansatte skal beskattes for og som det skal beregnes arbeidsgiveravgift av må følgende gjøres i Matrix Lønn:

• Bilen må registreres i Register – Firmabiler
  • Bilen må angis på den ansatte i Register – Ansatte
  • Fordelen må registreres i Arbeide med – Lag lønn

Spørsmål og svar

Bil er registrert i bilregisteret. Bruker lønnsart 501 i Lag lønn, men får ikke opp beløp. Hvorfor?

Du må trykke Enter helt til du får opp valg på bil. Etter valgt bil, kommer beløp opp.

Beløpet som fremkommer som fordel stemmer ikke med mine beregninger

Du kan overstyre beløpet under lag lønn om du er sikker på at du har rett.

Det er feil årstotaler, kan jeg rette dette på desember?

Dersom du har innrapportert for lite som fordel firmabil gjennom året, så kan du teknisk sett øke beløpet tilsvarende ved lønnskjøring i desember. Det vil ikke gi feilmelding av den grunn ved innsending av A-meldingen for desember.

Dersom du har innrapporter for mye tidligere perioder, slik at årstotalen er for høy, så kan du ikke gjøre en negativ endring på en måned. Da må du angre lønnskjøring en eller flere av de tidligere månedene, ettersom det ikke tillates negative beløp på a-meldingen for innberettede fordeler.