Feilmelding: Permission denied

Slik fikser du feil med "permission denied" eller lignende.

Dersom du opplever meldinger som “Permission denied in …”, så skyldes som oftest at lønnsprogrammet ikke er i stand til å kunne skrive til filer eller mapper som er nødvendige for å kunne bruke programmet riktig. Om du opplever dette, så bør du se til at du kan kjøre Matrix Lønn som administrator, eller du må kontakte din It-ansvarlige for å løse rettighetsproblemene.

Vanlige symptomer

Dersom du og ditt lønnsprogram ikke har tilstrekkelig med rettigheter til å åpne, endre og opprette nødvendige filer og mapper, så kan du oppleve å få slike type meldinger som nedenfor.

Permission denied skyldes oftest at bruker ikke kjører lønnsprogrammet som administrator, noe som er nødvendig.
FEL. TEMP = ….. \TEMP\buff er en melding som indikerer at du ikke har rettigheter til å skrive til denne filen.

Slik løser du problemet

Høyreklikk på skrivebordsikonet og velg Kjør som Administrator. Eller høyreklikk og velg Egenskaper, og deretter aktivere valget Kjør som administrator.