Feil med de særnorske bokstavene æ, ø og å

Det er problemer med de norske bokstavene æøå

Av en eller annen grunn vises æ, ø og å med noen merkelige tegn i stedet. Hva har skjedd?

Løsning nr. 1: Norsk språk er ikke definert Windows visningsspråk

Det er mulig du har valgt områdeinnstillinger på din datamaskin som er et fremmed språk. Gå til Språkinnstillinger på kontrollpanelet. Klikk på Administrative språkinnstillinger, Endre nasjonal systeminnstilling og se til at det står Norsk bokmål eller nynorsk. Fjern eventuell hake ved “Beta: Bruk unicode UTF8…”

Løsning nr 2: Noe bug i språkpakkene på din Windows

Prøv å slette installerte språk utenom norsk, og deretter restart datamaskinen.