Du bruker en gammel nettleser som ikke støttes lengre. Dette medfører at nettsider som våre, og mange andre, ikke fungerer optimalt og funksjoner uteblir. Last ned nye Edge her, eller Google chrome her

Hurtiglinker

«En annen er inne på firmaet»

Når man starter en klient i lønnssystemet, så kan man oppleve å få følgende melding: «En annen er inne på firmaet!», etterfulgt av en filsti og navnet på klienten.wlf. Hva er dette?

Melding er normalt sett et varsel om at en annen bruker er inne på samme klienten. I Matrix Lønn kan det kun være en person inne av gangen på en klient. Det er derfor mulig at en av dine kollegaer faktisk sitter inne på denne klienten. Det er ingen «auto-shutdown»-funksjon, slik at bruker må faktisk avslutte klienten før du kan gå inn.

Andre årsaker til meldingen

Ingen andre er inne i firmaet, likevel får jeg denne meldingen.

I tilfellet over så feiler det når koden ser på filen «(KlientnavnAS).wlf». Det kan være flere grunner til dette:

Programmet ble ikke lukket riktig

Når man starter en klient i lønnsprogrammet, så lager systemet en fil som heter «klientnavn».ldb. Filen ligger i samme mappe som klientdataene forøvrig. Eneste hensikten til denne filen er å være en «dørvakt» slik at ikke flere starter samme klient samtidig.

Dersom datamaskinen har hatt et strømbrudd, eller at lønnsprogrammet på annen måte er hardt avsluttet, så har ikke «klientnavn».ldb blitt slettet igjen.

Dersom du vet at ingen andre er inne i klienten, så kan du slette denne filen og deretter starte klienten igjen.

Filen er korrupt

Datafilen «klientnavn».wlf kan ha blitt ødelagt. I så fall må du legge tilbake en sikkerhetskopi av denne filen.

Rettigheter på filen/mappen er feil

Kanskje du ikke har tilstrekkelig med rettigheter på det området hvor dataene skal lagres. Gå gjennom rettighetene i filutforskeren, eller ta kontakt med din systemadministrator. Det kan også være antivirusprogrammer som sperrer for bruk på enkelte områder på PC-en.

Et typisk område hvor bruker ikke vanligvis har nok rettigheter, er under programfiler. Datamappen for lønnsprogrammet bør derfor ikke ligge under programfiler.

Ikke mer plass på harddisken

Frigjør plass på harddisken til å kunne arbeide i lønnssystemet.