Eksport av regnskapsbilag til regnskapssystemer

Etter lønnskjøring kan regnskapsbilaget eksporteres til ditt regnskapssystem. Her forklarer vi hvordan.

Om eksportfunksjonen

Matrix lønn har eksportfunksjon for lønnsbilaget til en lang rekke regnskapssystemer. Etter lønnskjøring kan man generere en fil som er tilpasset til det valgte regnskapssystemets krav, og som du deretter kan importere som regnskapsbilag inn i ditt regnskapssystem. Lenger ned i denne artikkelen finner du en oversikt over de eksportformatene som Matrix Lønn har i dag.

Innstillinger i Matrix Lønn

Gå inn i Matrix Lønn og velg Firma. Velg Arkiv øverst til venstre i menylinjen. Gå til Innstillinger. Klikk på skillekortet Overføring til regnskapssystem. Velg i feltet Type regnskapssystem det systemet du vil overføre til, eventuelt Regnskapsbilag på fil.

Velg hvor du ønsker filene lagret

Velg Arkiv øverst til venstre i menylinjen. Gå der inn på Innstillinger. Klikk på skillekortet Program/data. Klikk der på Mappe for regnskapsbilag og på knappen Endre hvis du vil endre stedet filen kommer til å bli lagret på. Det vil også stå på kvitteringen du får etter å ha laget en fil, hvor filen finnes og hva den heter.

Valg av regnskapskontoer

Om hovedbokskontoene i Matrix Lønn ikke stemmer med regnskapssystemets, endrer du enkelt dette selv i Matrix Lønn. Det gjøres inne på detaljene om hver lønnsart du benytter og under Arkiv – Innstillinger, skillekortet Regnskapsbilag. Dette gjelder for alle “fellesposter”. På hver lønnsart kan du også oppgi konto for bokføring.

Disse systemene har vi eksport til

• Micro 80 RSuper
  • Micro 80 Origo
  • PC-Systemer Ruvicon
  • Enterprise by HansaWorld
  • Merkantildata Nor22
  • Multisoft2
  • Books by HansaWorld
  • Merkantildata Nor22 mini
  • Admi regnskap
  • Concorde
  • Datax Totaløkonomi
  • Navision
  • Sticos
  • AlphaReg
  • Visma Micro80
  • Visma Business
  • Ajour Office
  • Styreassistenten/Barn-Nett
  • Uni Økonomi
  • Mamut Business Software
  • Akelius Regnskap
  • Matrix
  • DI-Regnskap
  • Duett regnskap
  • Visma Global
  • SIE-Format
  • Microsoft Dynamics AX
  • E-conomic
  • Agro Økonomi
  • Zirius regnskap
  • Cordel regnskap
  • Standard ERP by Hansaworld
  • Standard Økonomi by Hansaworld

Finner du ikke ditt regnskapssystem?

Om du ikke finner ditt regnskapssystem i listen, så kan du sjekke om ditt regnskapssystem har importfunksjon av bilag fra ett av de andre regnskapssystemene i denne listen. På den måten kan du gå via et tredjeparts eksportformat for å få til importen av regnskapsbilaget. Du kan også kontakte Matrix systemer med forespørsel om vi kan utvikle en slik eksport til akkurat ditt regnskapssystem. I så fall ønsker vi at du sender oss beskrivelsen av importformatet som ditt regnskapsprogram benytter, enten vi får denne beskrivelsen i form av en fil, en link eller en kontaktperson hos regnskapssystemleverandøren.

Slik lager du regnskapsfilen

Når en lønning er kjørt ferdig skriver man som vanlig ut rapporter under Arkiv – Rapporter. Der finnes også valget Regnskapsbilag på fil. Bestill den rapporten for å lage en fil for overføring til regnskap.

Systemet viser da at en fil kommer til å bli laget. Man kan også der skrive inn bilagstekst.

Når du kommer tilbake til rapportmenyen, klikk på Fil. Du får kvittering på skjerm eller skriver på at filen er laget. (Dette kan du endre på under Arkiv – Innstillinger, skillearket Generelt. Se rammen Rapporter på fil, ruten Kvittering på skjerm).

På utskriften står det oppgitt innhold i filen og hvor den finnes. Den siste informasjonen trengs når man skal lese filen inn i regnskapssystemet.

Filen ligger nå lagret og kan importeres i regnskapssystemet.

Andre integrasjoner

Du kan importere lønnsgrunnlag fra andre systemer, slik at du slipper å legge inn alle lønnslinjer på alle ansatte i Matrix Lønn. For eksempel er det aktuelt hvis du har et timeregistrerings- eller vaktplansystem. Se veiledning her.