Bruk frakttabell i nettbutikken

19-08-2014 12-59-01

Fraktkostnaden er tilpasset varens vekt, og kunden kan velge blant dine leveringsmetoder.

Matrix nettbutikk benytter pluginet Table Rate Shipping for å beregne frakt i henhold til frakttabellene til Bring. Her har du en veiledning for å komme i gang.

Du må selv sette opp fem fraktsoner. Trykk på «Add new» for å opprette sonene:

Eksempel på en opprettet fraktsone. Huk av for «Enabled»:

Sone 1 er området nærmest deg, og sone 5 er lengst unna i Norge. Her er et eksempel for virksomhet som holder til i Oslo-området:

Her er tilsvarende eksempel for virksomhet hjemmehørende i Nordland.

Legg merke til at ID-numrene må være 1 til 5 for at importen av frakttabellen skal fungere. Vi anbefaler derfor ikke å slette en sone. Hvis skaden er skjedd og en sone er blitt slettet, så må du slette alle sonene og legge dem inn på nytt.

For at du skal slippe å måtte skrive inn alle fraktratene som Bring har, så har vi laget en import i kontrollpanelet (domene/wp-admin) under Nettbutikk | Matrix hent frakttabell.

Du kan endre denne tabellen etter egne behov. Hvis du selger varer som er tyngre enn 35 kilo, så må du selv legge inn egnede rater.

Vi har lagt inn fraktratene for Bedriftspakke og Servicepakke. Andre pakker som f.eks. Minipakken er ikke lagt inn. Det kan du i så fall gjøre selv. Slik ser frakttabellen ut i vårt eksempel:

Du kan velge blant øvrige fraktalternativer under Woocommerce | Innstillinger | Frakt. Velg ønsket fraktalternativ og velg «Aktiver» og deretter Lagre endringer: