Årsoppgave (sammenstillingsoppgave)

De ansatte skal innen 1. februar i påfølgende år få en årsoppgave fra arbeidsgiver som viser sum lønn, trekk og godtgjørelser innberettet i inntektsåret. Dette er arbeidsgiver pliktig å gi.

Det skal ikke sendes inn noe til Skatteetaten. Dette er allerede sendt inn på A-meldingene.

Utskrift

Årsoppgavene kan sendes på e-post eller skrives ut.

Oppgaven finner du under Arkiv – Rapporter, skillekortet Årsoppgave. Alle som har fått en utbetaling i løpet av året vil få en oppgave enten de har sluttet eller er inaktive av andre årsaker.

Oppgaven kan skrives ut og leveres/sendes til de ansatte.

Du kan velge ut om du vil se alle eller utvalg av ansatte. Du kan også velge om du vil at fødselsnummer skal skrives på oppgaven.

Husk at ikke bare de ansatte skal ha et eksemplar. Som lønningsansvarlig trenger du også et sett for bedriften, blant annet for kontroll. Lagre de enten elektronisk eller skriv ut for å sette i perm.

Oppgaven kan se slik ut:

Avstemming

For avstemminger henvises det til følgende nyttige rapporter:

• Forkortet lønnsartsliste 3. Finnes under skillekortet Register.
  • Avstemmingsliste pr ansatt. Finnes under skillekortet Avstemming. Hak av for kun summer!
  • Forkortet lønnsartsliste 3. Finnes under skillekortet Register.
  • Avstemmingsliste pr ansatt. Finnes under skillekortet Avstemming. Hak av for kun summer!
  • Ellers er Vise – Historikk fint å bruke om du vil se på detaljene for en ansatt eller en lønnsart.