Valg av antivirusprogram

Valg av rett antivirusprogram til datamaskiner med Windows operativsystemer er egentlig ganske enkelt. Du bør velge Microsoft sitt eget antivirusprogram, som i Windows 7 kalles Microsoft Security Essentials, og i Windows 8, 8.1 og Windows 10 kalles Windows Defender. Felles betegnelse for disse versjonene er Security Essentials.

Vi fraråder antivirusprogrammene AVG, McAfee, Norman og Norton. Under installasjon og oppdatering av Matrix programvare, har vi sett utallige ganger at disse antivirusprogrammene stopper installasjonen og at programfilen Rs.exe ikke blir lagt inn i programmappen. Dermed må man kontakte oss på support og få hjelp til å komme i gang igjen. Alt ville vært løst ved å bytte til Security Essentials.

Vil du bytte? Har du i dag Windows 8, 8.1 eller 10, så trenger du bare å avinstallere ditt nåværende virusprogram, og Essentials vil ta plassen automatisk. Har du har Windows 7 eller eldre versjoner, så bør du først avinstallere det antivirusprogrammet du har i dag, og deretter installere Security Essentials fra denne linken:

https://support.microsoft.com/en-us/help/14210/security-essentials-download