Angre en lønnskjøring

Angre en tidligere lønnskjøring og kjøre denne på nytt

Før du angrer en lønnskjøring kan det være lurt og skrive ut lønnslippene du allerede har laget. Dette for at du skal kunne sjekke at både lønnsarter og forskuddstrekket blir rett.

Når du har skrevet ut lønnslipene går du på Verktøy – Registervedlikehold – Angre.

Her velger du først om du vil angre hele lønnskjøringen. Da lar du den stå på samtlige ansatte.

Ønsker du kun og angre noen av de ansatt, velger du Ansattidentitet. Her velger du ut hvilken ansatte du vil angre med å klikke på >>

Velg så hvilken utbetalingsdato du ønsker og angre

Klikk på Ok og lønningen på denne datoen er slettet for de ansatte du har valgt.

Da er det klart for og kjøre lønnen på nytt. Hvis du har angret bare noen av de ansatte, må du huske å godkjenne bare disse ansatte i Lag lønn.

Under Kontroll velger du samme lønnsperiode som sist ( Se lønnsslippen)

Under Bekreft velger du samme utbetalingsdato som sist ( Se lønnsslippen)

Husk at du må sende erstatningsmelding for den aktuelle mnd til Altinn, og ta ut regnskapsbilaget på nytt.